Fundmanager

Werver
PGGM
Locatie
Zeist
Geplaatst
donderdag 28 januari 2021
Sluit
maandag 29 maart 2021
Ref
20210277
Praktijkgebieden
Algemeen
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime, Parttime

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een

Fundmanager
Jurist met gevoel voor operationele processen’​​​​​​
32-36 uur – Zeist


Jouw rol als fundmanager
Ben jij jurist, risk of compliance officer of accountant met ervaring bij een assetmanager? Dan hebben wij een mooie volgende stap voor jou. 

Als fundmanager / fondsenmanager is het jouw verantwoordelijkheid om de fondsenstructuur van de PGGM beleggingsfondsen te onderhouden en te zorgen dat PGGM AIFMD-compliant is. Je houdt je je bezig met het opzetten, herstructureren en opheffen van PGGM beleggingsfondsen. Je beheert de PGGM VB (Vermogensbeheer) fondsenstructuur en houdt fondsvoorwaarden bij of coördineert aanpassing hiervan. Wijzigingen die je doorvoert zijn het gevolg van veranderende klantvragen, wijzigingen in wet & regelgeving of een verbetering die je zelf voorstelt. Je houdt grip op fonds gerelateerde zaken waarvoor de directie Vermogensbeheer verantwoordelijk is uit hoofde van de AIMFD vergunning. In je functie schakel je met de hele beleggingsketen, zoals Front Office, Back Office, Risk, Legal, en accountmanagement. 

Dit doe je samen met de Expert Fundmanager, binnen het bredere team product & fundmanagement (totaal 8 collega’s). Samen overleg je over de verdeling van de werkzaamheden.

  • Je begeleidt het opzetten van nieuwe fondsen en het begeleiden van het liquideren en herstructureren van bestaande fondsen wanneer dat nodig is.
  • Je houdt fondsvoorwaarden bij (prospectussen, supplementen en terms & conditions).
  • Je communiceert richting de participanten (pensioenfondsen), onder andere in participantenvergaderingen.
  • Je bereidt besluitvorming voor door de directie Vermogensbeheer en bewaakt de uitvoering van deze besluiten.
  • Je bereidt de verschillende vergaderingen voor, zoals van directie van PGGM VB in haar rol als Beheerder, van de participanten en van het bestuur van de bewaarstichtingen.
  • Je ziet toe op het naleven van de vergunningsverplichtingen en fondsvoorwaarden, in samenwerking met Compliance, Tax, Legal en Risk.
  • Je adviseert de directie over fonds en AIFMD gerelateerde kwesties.
  • Je overziet de verschillende fonds structuren, de relatie met de structuur van de klant en consequenties daarvan. Je adviseert de directie over optimale toepassing van de verschillende structuren.
  • Je draagt zorg voor de verstrekking van informatie aan deelnemers in de beleggingsfondsen en intern binnen PGGM over fondsontwikkelingen (o.a. via intranet en de website van PGGM).


Jouw afdeling binnen PGGM
In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld. 

De afdeling Product & Fund Management is verantwoordelijk voor product life cycle management bestaande uit opzet, onderhoud en beheer van de producten en diensten van Vermogensbeheer en functioneert daarbij als de coördinerende hand binnen de beleggingsketen van PGGM. De aandachtsgebieden van P&FM zijn de PGGM beleggingsfondsen, segregated mandaten en overlay diensten. Het doorontwikkelen van de fonds- en productstructuur is een van de speerpunten het komend jaar. 

Fund Management is daarbij verantwoordelijk voor het zorgdragen en coördineren van de directievoering over de institutionele beleggingsfondsen van PGGM. Dit bestaat uit beheer, uitbesteding en samenstelling van (veelal onder AFM toezicht staande) beleggingsfondsen. Deze beleggingsfondsen hebben institutionele klanten als participant, passen binnen het strategisch productbeleid van PGGM en worden beheerd conform wet- en regelgeving. 

Jouw achtergrond als fundmanager

  • Je hebt WO-werk- en denkniveau, bij voorkeur een financieel of juridische achtergrond met actuele kennis van de AIFMD- regelgeving.
  • Je hebt ervaring als bijvoorbeeld jurist, accountant, toezichthouder, risk/compliance officer binnen een vermogensbeheerder met fondsen. Je bent toe aan je tweede of derde loopbaanstap.
  • Je hebt gevoel en affiniteit met bestuurlijke processen.
  • Je bent communicatief sterk, in staat om te groeien naar een waardevolle gesprekspartner op directieniveau
  • Je neemt initiatief bij de opzet en ontwikkeling van nieuwe of betere oplossingen voor onze klanten. Jij stelt je hierbij kritisch op naar specialisten van andere afdelingen.
  • Doordat jij planmatig en projectmatig naar deliverables toewerkt, bereik je optimaal resultaat.
  • Je bent accuraat en werkt gestructureerd. Je houdt ervan in control te zijn


Wat wij bieden: 
Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. 

Jij mag rekenen op:

  • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
  • een bruto maandsalaris in schaal 10 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
  • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer).
  • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
  • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
  • ruim 26 vakantiedagen.
  • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.


Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Fundmanager: jouw nieuwe baan bij PGGM? 
Wil jij als Fundmanager de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact. 

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Irma Bousardt, via 0630339754, irma.bousardt@pggm.nl

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina

Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona
Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM’ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega’s op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs
We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen