Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

 • Heb jij een studie Nederlands recht (WO) op zak en tussen de 6 en 8 jaar ervaring als bedrijfsjurist óf advocaat bij een middel tot groot advocatenkantoor?
 • Heb je specifiek relevante werkervaring op het gebied van verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en bij voorkeur affiniteit met de Warmtewet en privacy of de bereidheid om die eigen te maken?
 • Ben je daarnaast pragmatisch, zelfstandig, in staat om als business partner samen te werken met collega’s en partners en daag jij jezelf uit om constant te blijven ontwikkelen? 

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Jouw verantwoordelijkheid

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en hebben we jouw hulp als Bedrijfsjurist hard nodig! Jij zal de organisatie voornamelijk gaan ondersteunen door het onderhandelen, opstellen, beoordelen en adviseren over diverse commerciële contracten met zowel zakelijke als particuliere klanten. Dit kunnen ook contracten zijn met bijvoorbeeld toeleveranciers (o.a. aannemers, IT-bedrijven, warmte- en/of koude producenten) of samenwerkingspartners. Daarnaast zal je ondersteunen bij klacht- en geschillenafhandeling en (het begeleiden van de vestiging van) zakelijke rechten en adviseren over privacy. Indien noodzakelijk schakelen we advocaten en notarissen in.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Wanneer we Corona achter de rug hebben zou dit er één kunnen zijn:

Maandagochtend; je begint je dag op ons gloednieuwe kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven. Ennatuurlijk is benaderd door een andere warmteleverancier die haar productie-installaties met netwerken en bijhorende klanten wenst te verkopen. Je sluit aan bij de geplande kick-off meeting voor de juridische ondersteuning. Wanneer je de vergaderzaal verlaat loop je je klantenservice collega tegen het lijf. Hij vraagt jouw hulp bij een klacht van een particuliere klant over een defecte warmtemeter. Tijdens een klein wandelingetje in de buurt bespreken jullie de casus verder, waarna je je collega advies geeft en hem op weg helpt.

Na de lunch met je collega’s ga je vol energie aan de slag met een verzoek van de Manager Engineering. De afdeling wenst voor haar werkzaamheden nieuwe software in te kopen waarbij ook gekeken dient te worden naar de privacyaspecten in verband met de eventuele persoonsgegevens die verwerkt gaan worden. Je besluit een rustige stilteplek op te zoeken om dit verder uit te werken.

Zo, op naar het laatste overleg van vandaag: er dient in samenwerking met een gemeente een opstalrecht gevestigd te worden voor een onderstation op gemeentelijke grond. Samen met je collega van de afdeling Realisatie spreek je hierover met de gemeente. Voordat je de dag afsluit check je nog even waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een van de maandelijkse workshops. Dit keer een training storytelling. Daarmee ga je je collega’s later deze week zeker overtuigen!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden (o.a. een marktconform salaris, bonusregeling, 31,5 vakantiedagen en meer secundaire arbeidsvoorwaarden) en faciliterende zaken zoals een iPhone en een laptop zijn bij ons prima geregeld. 
 • De flexibiliteit om per dag te kiezen of je thuis werkt, de auto naar kantoor pakt of liever de trein (1e klas). 
 • Een contract van 32 tot 40 uur per week.
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. 
 • We geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien. 
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen? 

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s! 

Direct vragen stellen en solliciteren 

 • Solliciteer direct via de "Solliciteer" button.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk (HR-Adviseur) op 06 - 15 32 41 34. 
 • Vragen over de functie? Bel Sjoerd Aarts (Manager Legal & RA) op 06- 34 94 15 14.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd. 

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval, Jurist