Jurist Privaatrecht en Europees recht

Ruim 430 medewerkers werken bij Waterschap De Dommel aan schoon, veilig en voldoende water in Midden-Brabant. Wij doen dit in een complexe samenleving en samen met onze inwoners en instanties zoals gemeenten, natuurverenigingen en agrariërs. Bij De Dommel werken we vanuit vier kernwaarden: betrouwbaar, samenwerken, deskundig en slagvaardig.

In ons beheergebied zorgen we voor natuurlijke en mooie beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. De komende jaren staan we voor verschillende grote opgaven. Zo leggen we waterbergingsgebieden aan om de inwoners van stedelijk gebied te beschermen tegen hoog water. Ook verbeteren we de kwaliteit van onze beken op basis van Europese regelgeving. Dit alles doen we binnen het speelveld van de Waterwet en straks binnen het kader van de nieuwe Omgevingswet.

Daarnaast zuiveren we het rioolwater van meer dan 1 miljoen inwoners. Het waterschap werkt in de waterketen en het watersysteem nauw samen met allerlei publieke en private partners. Om deze samenwerking te stimuleren en hierbij de juridische kaders te bewaken zijn we op zoek naar een:

Jurist Privaatrecht en Europees recht
36 uur
Daadkrachtig, verbindend en pragmatisch


Functie-inhoud
Ter realisatie van onze doelen werken we steeds meer samen met andere publiekrechtelijke en private partijen. Samen met collega’s van andere disciplines span je je in om deze samenwerkingsinitiatieven vorm te geven, waarbij je de rechtmatigheid niet uit het oog verliest. Daarnaast adviseer je over allerlei complexe contracten, onder meer op het gebied van data, ICT en innovaties. Daarbij betrek je relevante expertise van je juridische collega’s, bijvoorbeeld op het gebied van privacy- en subsidierecht. In complexe bouwgeschillen ben je het juridische aanspreekpunt voor collega’s, directie en bestuur. Tot slot adviseer je op aanbestedings- en staatssteunvraagstukken. Je bent in staat om theoretische kaders toe te passen in en te vertalen naar de - regelmatig weerbarstige - waterschapspraktijk. Je werkt in een team van 9 ervaren juristen met ieder een eigen expertiseveld.

Wie ben jij?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een academische jurist die minimaal 5 jaar juridische werkervaring heeft. Je hebt kennis van privaatrecht, met name contractenrecht en rechtspersonenrecht. Ook heb je kennis van of affiniteit met het Europees recht, onder meer staatssteun, aanbestedingsrecht en mededinging. Affiniteit met relevante aspecten van het bestuursrecht, zoals privacyrecht en subsidierecht is een sterke pre.

Je bent leergierig en kan goed samenwerken, je legt makkelijk verbindingen tussen kennisvelden en mensen, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Maar je weet een klus ook zelfstandig goed op te pakken. Dit doe je door de juiste prioriteiten te stellen waarbij je het overzicht goed weet te behouden. Daarnaast ben je flexibel en proactief, je hebt een echte aanpakmentaliteit. Tot slot kun je zaken goed relativeren, ben je organisatiesensitief en hebt daarbij een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden
Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en bedraagt voor deze functie minimaal € 3.613,- en maximaal € 5.161,- bruto per maand (functieschaal 12) bij een 36-urige werkweek. Standplaats voor deze functie is Boxtel. We starten altijd met een aanstelling voor één jaar. Na afloop van deze periode wordt beoordeeld of je aanstelling wordt beëindigd of verlengd met een jaar om uiteindelijk na 2 jaar te bepalen of we overgaan tot een vaste aanstelling. Wij bieden jou een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of een opleiding van kunt betalen.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je tot contact opnemen met Saskia Leijdens procesmanager Juridische Zaken, (0411)618450. Wil je meer achtergrond over de wervingsprocedure neem dan contact op met Maartje Kanters, personeelsconsulent, (0411)618123 of mkanters@dommel.nl. Je kunt solliciteren vóór maandag 9 april via het online sollicitatieformulier. De eerste selectiegesprekken staan gepland op maandag 16 april in de ochtend.

Kijk op www.dommel.nl voor meer informatie over onze organisatie.

De vacature wordt tegelijktijdig in- en extern opengesteld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Energie/Water/Afval, Jurist, Overheid