Medewerker Beroep Bezwaar & Beroep

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Medewerker Beroep Bezwaar & Beroep
Breda en Rotterdam, 32 - 38 uur

Wat je gaat doen

Wie zoeken wij?

Het district Bezwaar en Beroep Zuidwest, met locaties in Breda en Rotterdam, is op zoek naar Medewerkers Beroep.
Wij zoeken juristen, bij voorkeur met meerjarige ervaring in de afhandeling van bezwaar- en/of beroepschriften
het kader van Sociale Verzekeringswetten en de Algemene Wet Bestuursrecht.

Wat ga je doen?
Jouw voornaamste taak is als regiehouder beroepszaken te behandelen. Niet alleen vorm je een oordeel over de beroepszaak, maar eveneens toets je beslissingen. Dit betekent dat je overlegt met en advies inwint van deskundigen en/of zo nodig afstemming hebt met interne en externe klanten. Daarbij stel je verweerschriften op die voldoen aan de gestelde eisen en vertegenwoordig je UWV in mediations van beroepszaken en tijdens zitting of ter comparitie bij de Rechtbank. Niet alleen analyseer en beoordeel je de uitspraak van de rechtbank, maar je adviseert ook over het instellen van hoger beroep.

Je bent verantwoordelijk voor de adequate afhandeling van de uitspraak en behandel je aansprakelijkheidsstelling binnen de gestelde kaders. Je behandelt tevens bezwaarschriften (minimaal 25%) volgens het beschreven profiel van de Medewerker Bezwaar. In deze functie rapporteer je aan de Manager B&B.

Wat we van je verwachten

Jij

  • functioneert minimaal op WO-niveau, bij voorkeur aangetoond door een afgeronde WO-opleiding rechten.
  • bent bekend met de wet- en regelgeving SV en de AWB.
  • hebt kennis van de voor jouw vakgebied relevante procedures, processen en systemen en past deze in praktijk toe.
  • bent op de hoogte van de missie en bedrijfsdoelstellingen van UWV.


Verder ken je op hoofdlijnen de organisatie van UWV en de plaats binnen de SUWI keten.

Als persoon ben je in staat om op een gedoseerde manier jouw standpunt met argumenten te onderbouwen.
Tevens ben je in staat om op basis van beschikbare informatie juiste en realistische conclusies te trekken.
Je bent iemand die hoge eisen aan zichzelf en aan de kwaliteit van de dienstverlening stelt.
Je werkt taken in een logische volgorde uit.
Je beschikt over een klantgerichte houding, bent resultaatgedreven en flexibel in werkhouding.
Je toont je bewust van andere mensen en de omgeving alsmede de eigen invloed hierop.
Jouw digitale vaardigheden zijn uitstekend ontwikkeld: je beheerst het digitaal zoeken, kunt goed registeren, hebt kennis van Microsoft Office en kunt omgaan met de verschillende (interne) systemen.

Wat je van ons kan verwachten

Een salaris tussen  € 3.272,59 en  € 4.537,88 bruto per maand (in de eindschaal), op basis van een fulltime (38 uur) werkweek en een tijdelijk contract van één jaar.

Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao van UWV en een dienstverband van minimaal 32 uur per week.

Iets meer over Bezwaar en Beroep binnen ons bedrijf
Bezwaar en Beroep omvat alle diensten, producten en activiteiten die voor rechtsbescherming kunnen zorgen als verzekerden het niet eens zijn met door UWV genomen beslissingen. De B&B-medewerkers (circa 1.100, werkzaam in 6 districten) proberen geschillen rond werk en inkomen op een cliëntgerichte en professionele wijze op te lossen.

Een klantvriendelijke instelling en een sterke nadruk op kwaliteit bij de behandeling van bezwaar- en beroepsprocedures bepaalt het werkklimaat, naast een sterke gerichtheid op het behalen van een optimaal resultaat en een zo hoog mogelijk prestatieniveau. Onze dienstverlening is juist, snel en begripvol.

De Medewerker Beroep werkt binnen een (resultaat)verantwoordelijk en enthousiast team van (aantal) collega’s.
Binnen het team werk je, naast de collega Medewerkers Bezwaar en Hoger Beroep, ook samen met
Arbeidsdeskundigen B&B, Verzekeringsartsen B&B en Administratief Medewerkers. Alle collega’s binnen het team werken samen aan het resultaat waarbij een open en transparante communicatie plaatsvindt.

Binnen het team is ieder teamlid (mede)verantwoordelijk voor de kwaliteit van het geleverde product, waarop hij kan worden aangesproken door de in- en externe klant en waarbij de verantwoordelijkheid verder gaat dan de eigen functie.

De Medewerkers Beroep leveren een bijdrage aan de B&B-organisatie, het optimaliseren van de dienstverlening, de afstemming tussen de divisies en de professionalisering van Bezwaar en Beroep. Dit is een functie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden om samen met je collega’s van Bezwaar & Beroep vorm te geven.

Interesse
Wij verzoeken u uitsluitend via de sollicitatielink te solliciteren.

Heb je interesse, mail dan je sollicitatiebrief en actueel CV binnen drie weken na publicatiedatum, uitsluitend via de solliciterenbutton.

Voor deze functie is het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mogelijk van toepassing.
Tijdens de selectieprocedure krijg je informatie over de aanvraag van de VOG.
Wil je meer weten of heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Petra van den Dries, Manager B&B Breda (06 - 211 209 35) of Mirjam Knulst, Adjunct Districtsmanager B&B Rotterdam (06 - 272 967 82).

De vacature staat open tot en met 26 februari 2021. Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.
Opvragen van referenties (met toestemming) en het raadplegen van open digitale bronnen als sociale media en internet behoort tot de selectieprocedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid