Senior juridisch adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior juridisch adviseur
CIBG

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

In de rol van senior juridisch adviseur lever jij een belangrijke bijdrage aan inkoop- en contractmanagement voor het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Je levert hierdoor een bijdrage aan de bestrijding van de COVID-19-pandemie waar het gaat om het voldoende beschikbaar hebben van persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen van de juiste kwaliteit.

Vanuit juridisch perspectief houd je je bijvoorbeeld bezig met de vraag op welke manier het CIBG het beste overeenkomsten kan sluiten met private partijen. Je beoordeelt en stelt hierbij overeenkomsten op en je helpt de organisatie vanuit verschillende invalshoeken de juridische consequenties van bijvoorbeeld majeure contracten, op korte en lange termijn, in te zien. Je werkt daarom veel samen met collega’s van contract- en leveranciersmanagement en financiën en je draagt er met hen aan bij dat contracten via het juiste proces tot stand komen en voldoen aan de minimale voorwaarden.

In afstemming met de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het kerndepartement los je geschillen op. Soms betekent dit dat je hierover contact hebt met de landsadvocaat. Tevens toets je of de partijen waar overeenkomsten mee worden gesloten voldoen aan de daarvoor geldende standaard.

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons nog beter om onze maatschappelijke opgave te vervullen. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent en zien wij jouw sollicitatie heel graag tegemoet.

Dit ben jij!
Je bent een verbinder en resultaatgericht. Daarbij is het belangrijk dat je communicatief sterk bent (in woord en geschrift) en een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen hebt. Je bent in staat juridische taal te vertalen naar andere doelgroepen. Jouw creativiteit, innovatiekracht én interesse in de zorg helpen je om te pionieren en een netwerk op te bouwen.

Daarnaast werk je graag samen en weet je verbinding te leggen tussen onderwerpen, organisaties en organisatieonderdelen, waarbij je vraagstukken integraal benadert en relevante partijen betrekt.

De functie vraagt dus zowel inhoudelijke kwaliteiten als relatiebeheer, waarbij verbinding de sleutel is tot succes. Tot slot beschik je over een groot leervermogen: je reflecteert op jezelf, leert van je ervaringen en fouten en benut nieuwe ervaringen effectief.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma rechten (civiel).
  • Je hebt minimaal vier jaar relevante juridische werkervaring (aanbestedings- en contractenrecht), bij voorkeur in een vergelijkbare adviserende rol.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met governance en compliancevraagstukken.
  • Je kunt goed werken onder tijdsdruk en weet prioriteiten te stellen.
  • Je bent een netwerker en een enthousiaste teamspeler.
  • Je beschikt over een flexibele opstelling en vindt het boeiend om te werken aan dossiers die veel in de actualiteit staan.
  • Je bent een stevige gesprekspartner aan tafel bij bestuurders.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Salarisomschrijving: De functie is gewaardeerd op schaal 12, afhankelijk van kennis en ervaring, wat neerkomt op maximaal € 5710,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur), exclusief vakantiegeld en de eindejaarsuitkering.
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Een jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Ben je al in vaste dienst van het Rijk, dan heeft detachering de voorkeur.
  • Een referentiecheck maakt deel uit van de procedure
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.


Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid