Bedrijfsjurist

De opdrachtgever

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) zijn de grootste particuliere fondsenwervers van Nederland en de 3e grootste private donor van de wereld. In 2017 hebben ze gezamenlijk meer dan 491 miljoen euro afgedragen aan ruim 200 goede doelen. Zonder dit geld zouden veel belangrijke projecten op het gebied van mens en natuur, cultuur, gezondheid en welzijn niet mogelijk zijn.

De afdeling
De afdeling Risk Management & Legal bestaat uit 4 bedrijfsjuristen, tweeassistentes en 4 risk managers/internal auditors. De bedrijfsjuristen houden zich hoofdzakelijk bezig met het toepassen van en adviseren over wet- en regelgeving waar de Loterijen aan gebonden zijn. Tevens behoort het begeleiden van juridische procedures en het onderhouden van contacten met verschillende toezichthouders tot het takenpakket van de bedrijfsjuristen. 
Ter vervanging van één van de juristen ben ik op zoek naar een:

Bedrijfsjurist (4 of 5 dagen per week)

De bedrijfsjurist is het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor een grote verscheidenheid aan zaken waarbij de nadruk op contracten ligt. Denk hierbij aan televisiecontracten, contracten met ambassadeurs, samenwerkingsovereenkomsten en inkoopcontracten voor diverse prijzen. Daarnaast ben je betrokken bij de juridische advisering van uiteenlopende activiteiten van de verschillende loterijen. Zo beoordeel je samen met je collega's de multimediale marketingcampagnes en promotionele acties. Je werkt nauw samen met de collega's van de afdelingen Risk Management en Marketing en je rapporteert aan het hoofd van de afdeling Risk Management & Legal.

Profiel jurist

 • 3-5 jaar werkervaring opgedaan in de advocatuur en/of het bedrijfsleven
 • Een afgeronde opleiding Nederlands recht
 • Ervaring op het gebied van algemeen contractenrecht en reclamerecht
 • Affiniteit met privacyrecht en de ontwikkelingen op het gebied van social media en online marketing
 • Je bent een resultaatgerichte en energieke persoonlijkheid met een goed analytisch denkvermogen
 • Je hebt overtuigingskracht
 • Goede beheersing van de Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt een warm hart voor de goede doelen die de loterijen steunen

Het aanbod

De Goede Doelen Loterijen hebben geen CAO, maar eigen aantrekkelijke en bijzondere arbeidsvoorwaarden en regelingen, waaronder:

 • marktconform salaris
 • variabele beloningsregeling
 • flexibele werktijden
 • de mogelijkheid om parttime te werken
 • fietsvergoeding als je op de fiets naar kantoor komt

Ontwikkeling en opleiding
Het bijzondere karakter van de Goede Doelen Loterijen vraagt om maatwerk qua opleidingen. Die worden veelal intern ontwikkeld. Zo hebben de Loterijen een eigen opleidingsinstituut, de Lottery Academy. Daar volgen alle nieuwe collega's de 'Turbo Training'. In korte tijd leer je alle ins & outs over de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en Vrienden Loterij. Voor alle medewerkers organiseert men 'Goede Doelen Masterclasses'. Tijdens deze masterclass word je een dag ondergedompeld in de activiteiten van de afdeling Goede Doelen. De Goede Doelen Loterijen bieden uiteraard ook de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen bij externe opleiders. Alle afdelingen hebben een opleidingsbudget. Tijdens je jaarlijkse beoordelingsgesprek worden jouw opleidings- en ontwikkelingsbehoefte besproken. 

Medewerkers van de loterijen gaan regelmatig op projectbezoek om kennis te maken met het werk van beneficiënten. Of deze organisaties komen naar de Goede Doelen Loterijen om een lunchlezing te houden. Deze lezingen zijn erg informatief en worden altijd druk bezocht. 

Onderling contact tussen collega’s vinden de Loterijen erg belangrijk. Aan het eind van elke maand is er een borrel.

Interesse

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Remco Abeln +31 6 46 86 29 49.

Direct solliciteren kan ook door op onderstaande knop te klikken. Vertrouwelijke behandeling is vanzelfsprekend gegarandeerd.

ISLEGAL

Charlotte Kruls, Nick Spenkelink en Remco Abeln zijn de consultants van ISLEGAL. Wij hebben ons vanaf 2001 gespecialiseerd in duurzame arbeidsbemiddeling voor juristen. Plezier in ons werk en de overtuiging dat wij een toegevoegde waarde hebben binnen de juridische arbeidsmarktbemiddeling dragen bij aan ons succes. Met onze manier van werken zijn wij niet gebaat bij een kortetermijnoplossing. En daarmee zijn onze belangen gelijk aan die van jou. Met kennis en enthousiasme ervaren juristen en opdrachtgevers naar de beste match (bege)leiden en oprechte nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft, is de motor achter alles wat we doen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist