Algemeen Juridisch (Beleids)Medewerker

Ben jij proactief en heb je een juridische opleiding op tenminste hbo-niveau? Sta jij achter je mening en kun je deze ook goed onderbouwen? Kun je daarnaast outside the box denken en politiek sensitief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons team Juridisch zaken zijn wij op zoek naar:

Algemeen Juridisch (Beleids)Medewerker
32 uur | Zeewolde

Meerinzicht is het samenwerkingsverband van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Wij zijn een jonge organisatie, bestaande uit twee domeinen: Bedrijfsvoering en Sociaal. We werken voor een gebied met ca. 100.000 inwoners. De organisatie is volop in ontwikkeling en biedt tal van uitdagingen aan de medewerkers. Samenwerken en ondernemerschap staan daarbij centraal in nabijheid van de gemeenten. We begrijpen dat jij als professional het verschil maakt en je krijgt dan ook volop de gelegenheid om jouw competenties verder te ontwikkelen.

Dit ga je doen
Je functie bestaat uit diverse onderdelen: Algemeen juridisch beleidsmedewerker, maar ook het adviseren van het team Wonen en Economie (grondbedrijf) van de gemeente Zeewolde. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van beleid. Je functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Gevraagde en ongevraagde juridische advisering ten behoeve van de drie brongemeenten en Meerinzicht zelf.
 • Opstellen en toetsen gemeentelijke regelgeving en beleid, met name op het gebied van de Apv, bijzondere wet- en regelgeving en subsidie, wet Bibob.
 • Adviseren op het gebied van privaatrechtelijke vraagstukken.
 • Opstellen van mandaat- en delegatiebesluiten en het adviseren daarover.
 • Adviseren over de Wob.
 • Deelname aan diverse projecten als juridische controle;
 • Het opstellen van contracten op het gebied van gronduitgifte, het toetsen en adviseren hierover en het begeleiden van het verdere proces (ondertekening overeenkomsten, controleren van aktes, volmachten en facturen en het contact met de notaris).

Jouw talenten

 • Je hebt een juridische opleiding op minimaal Hbo-niveau.
 • Je hebt affiniteit met alle facetten van het bestuursrecht (waaronder de Algemene wet bestuursrecht, de APV en bijzondere wetten, de sociale wetten als Participatiewet, Wmo en Jeugdwet), maar ook met privaatrechtelijke vraagstukken.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent je bewust van de politieke omgeving en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent punctueel en nauwgezet.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van beleid(stukken) (denk bijvoorbeeld aan Bibob beleid).
 • Met gevoel voor humor kom je een heel eind.

Dit krijg je van ons
De functie bestaat uit een aanstelling van 32 uur in een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is. Je maakt onderdeel uit van een team bevlogen collega’s, met wie je kunt sparren over diverse onderwerpen. De functie van Algemeen juridisch medewerker (Adviseur IV) is ingeschaald in schaal 10 met een minimumsalaris van € 2.756, - (aanloopniveau) tot een maximum van € 4.494, - bij een fulltime functie. Er bestaat tevens een pakket aan flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij gebruik gemaakt wordt van een Individueel Keuze Budget.

Laten we kennismaken
Is deze functie echt iets voor jou? Reageren kan tot 26 februari via de sollicitatiebutton. De gesprekken staan gepland op 5 maart.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Lisette Jonker (085-1108239). Voor vragen over de procedure kan met de HRM-adviseur, Anna Besselink, contact op worden genomen via 085-1108249.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Juridisch Medewerker, fulltime, beleidsmedewerker, advies, economie, wonen, Zeewolde, HBO, juridisch, bestuursrecht, APV, participatiewet, Wmo, Jeugdwet, Bibob, ervaren

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening, Overheid