Handhavingsjurist

Werver
Werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard
Locatie
Heerhugowaard
Salaris
2973 - 4494
Geplaatst
woensdag 10 februari 2021
Sluit
zondag 11 april 2021
Functie titel
Jurist
Praktijkgebieden
Handhaving
Branche
Juridisch
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Indien een geschikte kandidaat zich aanmeld kan al direct een gesprek worden ingepland

Ben jij een professional die haar of zijn blik naar buiten richt en zich altijd verder wil ontwikkelen? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou. Wij zijn op zoek naar

Handhavingsjurist (1 fte)

Je komt te werken in een nieuwe organisatie: sinds 1 januari 2020 zijn de ambtelijke organisaties van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk namelijk gefuseerd tot één werkorganisatie. We merken nu al dat dat leidt tot nieuwe energie en nieuwe inzichten. Excellente dienstverlening voor onze inwoners, ondernemers en – intern – voor de collega’s staat in de nieuwe organisatie hoog in het vaandel. En je komt te werken in een modern kantoorgebouw met dito faciliteiten waar flexwerken het uitgangspunt is.

In Langedijk en Heerhugowaard wonen ongeveer 83 duizend mensen. Met ongeveer 600 collega’s werk je eraan om het wonen, werken en recreëren voor hen zo aangenaam mogelijk te maken.

Binnen het domein Ruimte vindt voor de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard de beleidsvoorbereiding en uitvoering plaats van alles op het gebied van ruimtelijke ordening, wonen, bouwen, economie en beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De Omgevingswet die vanaf 2022 van kracht wordt speelt daarbij een belangrijke rol.

Over de functie

Je werkt bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) binnen het domein Ruimte. Bij VTH werken  vergunningverleners, toezichthouders en handhavers. In totaal zo’n 40 mensen

Wat jij gaat doen

Je verzorgt de juridische afhandeling van controles en bevindingen van toezichthouders en handhavers, alsmede handhavingsverzoeken en klachten. Tevens voer je bestuursrechtelijke handhavingsprocedures uit en vertegenwoordig je de gemeente daarin bij bezwaar- en beroepzaken. Hiervoor doe je onderzoek, stel je rapporten op, baseer je de te nemen beslissingen op wet- en regelgeving, volg je de jurisprudentie en het gemeentelijk beleid. Verder onderhoud je het contact met vergunninghouders, opdrachtgevers, aannemers, omwonenden en andere stakeholders.

Je verstaat de kunst om de regelgeving ook naar ‘de geest van de wet’ te interpreteren door het maken van zorgvuldige afwegingen tussen de wettekst, het beoogde doel en het maatschappelijke als ook het politieke draagvlak. Je vindt het leuk om in een hectische maar vooral dynamische omgeving te werken, zelfstandig maar ook in teamverband. Daarbij ben je klantgericht en heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat wij zoeken

Jij hebt een afgeronde HBO of Universitaire opleiding, met specialismen als bestuursrecht en ruimtelijke ordening. Daarnaast werk je inmiddels enkele jaren in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie. Jij kunt over de grenzen van je eigen terrein heen kijken en komt tot integrale oplossingen voor complexe vraagstukken in samenwerking met in- en externe collega’s van verschillende disciplines, bijvoorbeeld in gebiedsteams.

Wat wij je bieden

Een uitdagende functie binnen een prettige werkomgeving. Je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen en krijgt ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je salaris is maximaal € 4.494,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek, schaal 10 CAO SGO, peildatum 1 oktober 2020) afhankelijk van opleiding en ervaring. Flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats en tijd onafhankelijk te werken, prima studiefaciliteiten en een Individueel Keuzebudget (18,45% van het jaarsalaris). We maken gebruik van BYOD (Bring Your Own Device). Je ontvangt daarom een vergoeding voor de aanschaf van een telefoon en laptop. Deze worden jouw eigendom en kan je dus ook privé gebruiken.

Ben je geïnteresseerd?

Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten!

Wil jij met jouw ambities en talent het verschil maken voor iedereen in onze mooie gemeenten? En wil jij meebouwen aan een nieuwe organisatie? Laat het ons weten! Stuur jouw cv en motivatie vóór 19 april 2021 via de site van www.werkeninnoordhollandnoord.nl  o.v.v. vacature Handhavingsjurist.

Heb je nog vragen?

Bel of app Hans Vlug, 06 10777739, Hoofd VTH of Denise Miltenburg, Clusterhoofd handhaving, 06 40268074.

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen