Bedrijfsjurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wij zijn op zoek naar een

Bedrijfsjurist

40 uur per week


Hou jij van het oplossen van juridische vraagstukken op een breed terrein? Ben jij een generalist met een brede blik? Dan ben je bij ons aan het juiste adres en zoeken wij jou. In verband met uitbreiding van ons team zoeken we namelijk een nieuwe collega.

Samen met je collega bedrijfsjurist en andere (strategische) adviseurs adviseer je over diverse bedrijfsjuridische en strategische vraagstukken. In de dagelijkse praktijk werk je veel samen met je directe collega, directie en management, waarbij je snel schakelt tussen verschillende rechtsgebieden en vraagstukken.

Onze ideale kandidaat heeft van nature een brede interesse. In je werk ben je dan ook in staat om vanuit meerdere perspectieven te kijken naar een vraagstuk.

Je plek binnen de organisatie

De bedrijfsjurist maakt deel uit van de sector Strategie & Kwaliteit. Deze sector is volop in ontwikkeling en heeft 18 projectleiders en adviseurs, onder andere gericht op strategische projecten, ontwikkeling van de infrastructuur en waterkwaliteit.  De 18 adviseurs zijn  flexibel en rouleren regelmatig van werkzaamheden en projectsamenstelling, dit om de frisheid en scherpte te behouden. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, leren en ontwikkelen. Onze organisatie heeft een open informele cultuur in een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Wat ga je doen?

Samen met je directe collega geef je vorm en invulling aan alle voorkomende bedrijfsjuridische zaken. Hierbij kun je denken aan het volgende:

 • Opstellen, controleren en beëindigen van contracten in overleg met de sectoren;
 • Formuleren van uitgangspunten en het ontwikkelen van (strategisch) beleid, onder andere op het gebied van juridische zaken;
 • Beheren van de totale verzekeringsportefeuille;
 • Zorgen voor het in compliance zijn van de organisatie;
 • Begeleiden management bij juridische geschillen;
 • Adviseren en begeleiden bij arbeidsrechtelijke vraagstukken in samenwerking met het team HRM;
 • Adviseren management team (gevraagd en ongevraagd) en werkt nauw met hen samen;
 • Vraagbaak voor de directie en personeel;
 • Intermediair bij het inschakelen van advocaten en fiscalisten.

Wat breng je mee?

Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht, aangevuld met privaat- en/of bestuursrecht. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.

In deze rol is het van belang dat je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een pragmatische werkhouding, je kunt complexe vraagstukken snel en doortastend analyseren en komt daarin met helder advies. We zoeken een teamspeler die sterk in zijn of haar schoenen staat en weet wat er in de organisatie speelt. Andere competenties waar wij veel waarde aan hechten zijn proactiviteit, integriteit en besluitvaardigheid.

Vanzelfsprekend heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wij bieden

Ben je al enthousiast geworden? Naast een uitdagende functie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen creativiteit en zelfstandigheid in een prettige werkomgeving bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met:

 • een bruto jaarsalaris van maximaal € 74.271 bruto. Dit bedrag is inclusief een flexibel arbeidsvoorwaarden budget van 22% van het bruto jaarsalaris.
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een employabilitybudget, flexibele werktijden en persoonlijke toegang tot een e-learning omgeving waar je onbeperkt gebruik van kunt maken.
 • Het betreft een reguliere functie, wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar met als doel een vast dienstverband bij goed functioneren. Deeltijd is mogelijk vanaf 80%.
 • De vaste werkplek is Assen. Vanwege Corona werken we momenteel zoveel mogelijk thuis.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Brink, Manager Strategie & Kwaliteit via 0592 – 854 550. Je kunt direct online solliciteren via de solliciteren button en een cv en motivatiebrief onder vermelding van vacaturenummer 04-2021 insturen.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk 14 maart 2021.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval, Jurist