Senior Vergunningverlener WABO

Werver
Gemeente Roosendaal
Locatie
Roosendaal
Geplaatst
zondag 14 februari 2021
Sluit
donderdag 15 april 2021
Ref
20210488 - 178652
Functie titel
Juridisch medewerker, Overig
Praktijkgebieden
Bestuursrecht, Omgevingsrecht
Branche
Gemeente, Overheid
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
1-3 jaar, 3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Gemeente Roosendaal heeft een vacature voor de functie van

Senior Vergunningverlener WABO
32-36 uur per week

Jouw nieuwe baan als Vergunningverlener WABO
De groep WABO is belast met het proces van vergunningverlening. De Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) regelt de vergunningen voor de fysieke leefomgeving. Onze nieuwe WABO-regisseur is er verantwoordelijk voor om dat proces in goede banen te leiden. 

Als WABO-regisseur regisseer je meervoudige, complexe en politiek gevoelige aanvragen voor een omgevingsvergunning. De complexiteit van deze aanvragen zit hem in de verschillende belangen, maar ook de invloed op het milieu of de leefomgeving. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het verdelen van de binnengekomen aanvragen over de collega’s en jezelf. Nadat je de intake hebt uitgevoerd, haal je zowel binnen als buiten onze organisatie alle adviezen op die je nodig hebt voor het opstellen van een zorgvuldige beschikking. Hierbij kun je denken aan adviezen over ruimtelijk ordening, het bouwbesluit of redelijke eisen van welstand, maar ook bodem, geluid of milieu.  

Je bent als WABO-regisseur de schakel tussen de aanvrager en de gemeentelijke organisatie. Maar ook ben je aanspreekpunt voor in- en externe samenwerkingspartners. Je bewaakt de voortgang van de procedures, afspraken en termijnen in het proces en stuurt hier ook op. Daarnaast ben jij degene die waakt over de kwaliteit van de vergunningverlening, zodat deze geborgd wordt. 

Ook is de Omgevingswet een onderdeel waar je jouw tanden in mag gaan zetten. Je gaat je bezighouden met de implementatie van het nieuwe beleid in het kader van de Omgevingswet. Je adviseert over het nieuwe beleid en gaat hierover in gesprek met de Raad en het College.

Jouw kracht
Je bent uiteraard als WABO-expert op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van omgevingsrecht. Je durft kritisch naar zaken te kijken, maar weet vervolgens een praktische vertaling te maken en probleemoplossend te denken. Je zoekt de verbinding met collega’s om zo tot betere adviezen te komen. Je weet mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw verhaal. Je kunt dus als geen ander goed met mensen op verschillende niveaus samenwerken en weet jezelf goed uit te drukken in woord en geschrift. Hierdoor wek je vertrouwen bij jouw gesprekspartners, van collega tot directeur als een inwoner van de gemeente Roosendaal.

Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld bouwkunde of een juridische richting, aangevuld met specialistische kennis van de WABO. Verder heb je ervaring met het afhandelen van vergunningaanvragen en bestuurlijke processen. Kennis over de wet Bibob is een pré. Het gaat je in deze functie ook erg helpen wanneer je omgevingsbewust bent en kennis hebt van SQUITXO.

Roosendaal
Bij de gemeente Roosendaal hanteren we een autonome werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.

Wat biedt de Gemeente Roosendaal jou?
Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw inzet en ervaring. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 10. Dit betekent een maximaal brutosalaris van €63.112,- per jaar (incl. Individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ramon Boers. Ramon is HR Adviseur en bereikbaar op 06-25778069.

Solliciteren op de functie van Vergunningverlener WABO
Heb je interesse? Reageer dan door een motivatiebrief met cv in te sturen via onze sollicitatiepagina.

In verband met de maatregelen rondom de bestrijding van het COVID-19 virus is het mogelijk dat deze gesprekken op dat moment met video-afspraken worden ingepland via Teams.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Vergunningverlener, Medewerker Vergunningen, Juridisch Vergunningverlener, Bouwkunde, WABO, Overheid, Gemeente

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen