Jurist ruimtelijke ontwikkeling - gemeente Zeist

Locatie
Zeist
Salaris
Max. € 4494,00
Geplaatst
maandag 15 februari 2021
Sluit
zaterdag 13 maart 2021
Functie titel
Bedrijfsjurist, Jurist
Praktijkgebieden
Algemeen, Omgevingsrecht
Branche
Gemeente, Overheid
Opleidingsniveau
HBO, HBO+, WO
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Voor het team Ruimtelijke Ontwikkeling zijn we op zoek naar een

Jurist Ruimtelijke Ontwikkeling
36 uur per week

Wat doe je

Als juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling  hou je je bezig met het omgevingsrecht. Je speelt een belangrijke rol in de bezwaar- en beroepsprocedures waar we als gemeente mee te maken hebben en daarin vertegenwoordig je het college. De nadruk van de werkzaamheden ligt op het proces van toezicht en handhaving en daarbinnen draag je zorg voor de  juridisch afhandeling van bezwaar en beroep tegen bijvoorbeeld het toepassen van bestuursdwang, het opleggen van een last onder dwangsom of een bestuurlijke boete.  Met je ervaring in pre mediation probeer je verder aan de voorkant partijen tot elkaar te brengen zodat we juridische trajecten voorkomen. De gemeente Zeist zet hier stevig op in

Je werkt dan ook vlot en nauw samen met de toezichthouders, inspecteurs en collega juristen binnen het cluster en daarnaast met de betrokken vergunningverleners binnen het team. Maar ook daarbuiten ben je een sparringspartner voor collega’s in de organisatie.  Dat doe je met jou reeds opgedane kennis en ervaring en natuurlijk ben je op de hoogte van de actuele relevante jurisprudentie.   

Wie ben je

  • Je bent minimaal in het bezit van een relevante juridische opleiding op HBO of WO-niveau, bij voorkeur in de richting omgevingsrecht
  • Je hebt aantoonbare ervaring met juridisch (advies)werk en het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures
  • Je vindt goed je weg in een bestuurlijk-politieke omgeving en weet om te gaan met het spanningsveld dat hierin kan optreden
  • Je legt van nature makkelijk verbinding met je omgeving, je bent stressbestendig en kunt goed relativeren met de nodige humor. Daarbij kun je ruimte en vertrouwen geven maar ook duidelijk zijn en grenzen bewaken
  • Je volgt de ontwikkelingen in wet- en regelgeving op de voet en weet deze te vertalen in het dagelijks werk
  • Je bent in staat om mondeling en schriftelijk bondig en in begrijpelijke taal te communiceren.

Dit bieden wij

Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Op dit moment werken we volledig vanuit huis. Dat is voor onze mensen geen probleem omdat we al langer gewend zijn aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je bij ons maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 Cao Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast krijg je een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Dit is Zeist

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met meer dan 400 collega’s werken we voor en met meer dan 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bel dan met de teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Randolf van Son. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 030. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op www.werkenbijzeist.nl of www.zeist.nl.

Solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan direct via de solliciteren button.
Laat ons weten waarom je kiest voor Zeist, deel een paar mooie resultaten die je in voorgaande banen hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waar je minder goed in bent. Reageer voor 12 maart  aanstaande en plan 16 maart aanstaande alvast vrij in jouw agenda voor een eventueel sollicitatiegesprek. Reageer dus snel als jij denkt de juiste kandidaat te zijn.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Écht niet!

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen