Ervaren Bedrijfsjurist Arbeidsrecht

Werver
Vonq
Locatie
Zwaagdijk-Oost
Salaris
0.00
Geplaatst
dinsdag 16 februari 2021
Sluit
donderdag 18 maart 2021
Ref
00031253
Contact
Mirjam Deijkers-Houthoff
Functie titel
Jurist
Praktijkgebieden
Vastgoedrecht
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

In slechts 27 jaar is Action uitgegroeid van één winkel in Enkhuizen tot meer dan 1600 winkels in heel Europa met diverse producten tegen verassend lage prijzen. En, Action blijft groeien; zo hebben we momenteel meer dan 50.000 collega’s met verschillende achtergronden en talenten in dienst en biedt Action een uitdagende, dynamische en stimulerende werkplek. De werkcultuur van Action wordt gedreven door dezelfde positieve en no-nonsense houding als in de winkels. Energie en een mentaliteit om dingen voor elkaar te krijgen zijn essentieel.

Met dezelfde houding en mentaliteit opereert Action Legal en is zij betrokken bij meest uiteenlopende activiteiten: van het openen van winkels, het opzetten van distributiecentra en het betreden van nieuwe markten tot inkoop, marketing en human resources. Werken bij Action is een geweldige ervaring en biedt een kans voor mooie nieuwe uitdagingen.

Binnen het Legal team van Action zijn we op zoek naar een doorgewinterde Legal Counsel Employment / Bedrijfsjurist Arbeidsrecht, die zich comfortabel voelt, zowel hands-on als strategisch, op een breed arbeidsrechtelijk gebied in een Nederlandse en, bij voorkeur ook, Europese context.

Dit zijn jouw dagelijkse ‘”Actions”

Als Legal Counsel Employment / Bedrijfsjurist Arbeidsrecht maak je de deel uit van het Legal team op het internationale hoofdkantoor van Action in Zwaagdijk (30 minuten vanaf Amsterdam) en richt jij je op het verlenen van juridische ondersteuning in uiteenlopende arbeidskwesties, primair voor Nederland maar soms ook op Europees niveau. Je werkt hierbij nauw samen met een andere ervaren arbeidsrechtjurist in het Legal team en met je HR-collega’s in Nederland, en waar nodig ook met de lokale HR-managers en (in-house/externe) juristen in de landen.

Je werkgebied is zeer divers en varieert van het adviseren in individuele arbeidskwesties (bijv. ontslag) en het implementeren van nieuwe wetgeving, tot het ontwikkelen van state-of-the-art templates en beleidsregels. Daarnaast geef je presentaties en trainingen, ben je onderdeel van belangrijke HR- gerelateerde projecten, adviseer je over collectieve arbeidsverhoudingen/-voorwaarden, en beoordeel je contracten met externe dienstverleners op HR gebied (bijv. uitzendbureaus).

De snelle groei van Action en de dynamische, nuchtere bedrijfscultuur vereisen een juridische professional die proactief, oplossingsgericht en daadkrachtig is. Je informeert HR en de business proactief over nieuwe ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied en je geeft kwalitatief hoogstaand maar tegelijk praktisch en richtinggevend advies aan HR en de business. Je voelt je verantwoordelijk om dingen voor elkaar te krijgen en Action vooruit te helpen en haar doelen te bereiken.

Dit wordt jouw team

Je wordt deel van een Legal team dat midden in de business van Action opereert en bestaat uit 6 juristen en een paralegal, onder leiding van de Manager Legal. Het team deelt een passie om haar expertise en ervaring om te zetten in praktisch nut voor de business en daarbij ook over het juridisch domein heen te kijken. Er wordt nauw samengewerkt met vrijwel alle afdelingen en bedrijfsonderdelen van Action en je voelt de energie van een dynamische en inspirerende werkomgeving. Wil jij concreet resultaat zien van je juridische werk binnen de dynamische en internationale retailbranche? Take Action!

Nieuwsgierig naar je nieuwe collega’s? Marije Zwaan en Rokus Hoogendoorn kunnen niet wachten om met je samen te werken!

Dit ben jij

Je bent een stevige Nederlands geschoolde arbeidsrechtjurist(e) met 8+ jaar relevante ervaring, bij voorkeur in-house bij een groot bedrijf.

  • Uitstekende kennis van en ruime ervaring met het Nederlandse arbeidsrecht; idealiter ook enige ervaring met arbeidskwesties in een internationale context;
  • Ervaring met contracten (opstellen, beoordelen, onderhandelen) heeft sterke voorkeur
  • Ervaring met opereren in een dynamische commerciële omgeving; ervaring in retail is een pluspunt, maar niet essentieel;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling (extra Europese talen zijn een pluspunt);
  • Zelfstarter en onafhankelijk denker met een sterk zakelijk gevoel en strategisch inzicht;
  • Hands-on, pragmatisch en doorpakker; 
  • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden met de kwaliteit om sterke relaties te bouwen en goed samen te werken met collega’s binnen HR, de business en het Legal team.

Wat we bieden

  • Een marktconform salaris (op basis van 38 uur/week);
  • Enthousiaste en professionele collega's;
  • Bonus;
  • Auto, laptop en telefoon;
  • 15% personeelskorting voor aankopen bij Action.

Persoonlijke doorgroeimogelijkheden

Omdat Action zich snel ontwikkelt en zich snel uitbreidt in heel Europa, groeien onze teams hard en zijn er meerdere mogelijkheden voor persoonlijke groei.

Interesse?

Ben je klaar om in Actie te komen? Solliciteer dan nu via de 'Solliciteer' button! 

Benieuwd hoe het verder gaat? 

  1. Onze recruiter bekijkt jouw sollicitatie en komt zo snel mogelijk bij je terug. 
  2. We nodigen je uit voor een eerste sollicitatiegesprek. 
  3. We willen je graag beter leren kennen. Afhankelijk van de functie kunnen we je vragen om een online assessment te maken. 
  4. We nodigen je uit voor een tweede gesprek, we bespreken je assessment en wellicht ontmoet je één van je toekomstige collega’s. 
  5. Zien we het allebei zitten? Dan doen we je een aanbod dat je niet kunt weerstaan!

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen