Juridisch adviseur vastgoedrecht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Juridisch adviseur vastgoedrecht

Zijn contractenrecht, zakelijke rechten en onderwijshuisvesting bouwstenen voor jouw ideale baan? Klim in de pen om als jurist te gaan werken voor de snelst groeiende stad van Nederland!

Dit is je werk

Als juridisch adviseur vastgoedrecht kun je in worden gezet tijdens elke fase in de cyclus van vastgoed. Van planvorming, naar ontwerp/uitvoering en vervolgens beheer en exploitatie. Je stoeit in de praktijk voornamelijk met vraagstukken op het gebied van contractenrecht (veelal huur en bruikleen), zakelijke rechten, huurrecht en onderwijshuisvesting. Je schrijft juridische adviezen en stelt contracten, brieven, en andere juridische documenten op. Je draagt bij aan het opstellen van nieuwe kaders en je toetst je eigen werk en dat van onze interne klanten aan bestaande kaders. Natuurlijk probeer je zo vroeg mogelijk betrokken te raken, zodat je je collega’s tijdig van advies kunt voorzien over kansen, risico’s en beheersmaatregelen.

Je hebt contact met externe partijen, zoals ontwikkelaars, huurders en gebruikers van ons vastgoed. Maar ook met advocaten en notarissen. Jouw interne klanten werken voornamelijk bij gemeentelijke organisatieonderdelen die zich bezighouden met vastgoedvraagstukken: Ruimte (stedelijke ontwikkeling en grondzaken), Stadsbedrijven (exploitatie van maatschappelijk vastgoed) en, met name, Vastgoedorganisatie Utrecht. Vastgoedorganisatie Utrecht staat voor het beheren en onderhouden van veilig, duurzaam, eigentijds vastgoed en draagt zo bij aan de leefkwaliteit van de mensen in Utrecht. Nu en in de verre toekomst.

De functie is ondergebracht in de praktijkgroep Vastgoed & Bouw bij het cluster Juridische dienstverlening (28 fte) van de afdeling Financiën, Juridische Zaken & Inkoop. Op die manier kun je werken vanuit een team van juridische collega’s met uiteenlopende disciplines waarmee je kunt sparren, kennis kunt delen of gezellig wat kunt eten of drinken.

Het cluster Juridische dienstverlening is verantwoordelijk voor het gevraagd en ongevraagd juridisch adviseren van de organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht en het coördineren/behandelen van gecompliceerde Wob-verzoeken en klachten. Daarnaast heeft ons cluster 2 advocaten in dienstbetrekking.

 

Dit bieden we je

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken wij optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.561,- en € 5.169,-. Het precieze bedrag stemmen wij af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met een maand proeftijd, met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Uitstekende verlofregelingen.
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
  • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

Dit vragen we van je

  • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands of notarieel recht, met daarin bij voorkeur één of meer vakken gerelateerd aan vastgoed. Opleiding en/of ervaring in vastgoedrecht of het Onderwijsrecht is een pré.
  • Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring in een juridische (advies)functie, waarvan het grootste deel op het gebied van vastgoed. Heb je die ervaring opgedaan binnen een grote gemeente dan is dat voor ons een pre.
  • Je combineert inhoudelijke kennis met een laagdrempelige en oplossingsgerichte houding. Je kunt problemen goed analyseren en denkt mee met de klant. Je bent in staat om jouw jargon om te zetten in voor anderen begrijpelijke taal. Wij zoeken verder iemand die niet op de kennis blijft zitten, maar enthousiast is dit met collega's en klanten te delen. Een jurist die naar het werk toegaat in plaats van af te wachten tot het werk naar zich toekomt. Iemand die gericht is op een fijne samenwerking, maar ook in staat is om zelfstandig lastige dossiers tot een goed eind te brengen.

Wij zien onze organisatie en het werk van de juridisch adviseur steeds meer veranderen. Om klaar te zijn voor de toekomst heeft onze ideale kandidaat daarom, naast een goede inhoudelijke juridische bagage, affiniteit met continu verbeteren, ‘legal tech’ en moderne werkvormen als ‘scrum’.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als juridisch adviseur vastgoedrecht aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct, maar uiterlijk 7 maart 2021, via de 'Solliciteer' button. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marcel Slothouber, clustermanager juridische dienstverlening, tel. 030 - 286 26 22. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Chawa Verwer, recruiter, 030 – 286 27 98.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen is het stadskantoor van de Gemeente Utrecht voorlopig gesloten voor bezoekers. We maken zoveel mogelijk gebruik van video bellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid