Bedrijfsjurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Bedrijfsjurist

Als bedrijfsjurist bij Gasunie werk je in een uitdagende omgeving, zeker tijdens de energietransitie en de transitie van onze organisatie. Ter versterking van onze afdeling Corporate Legal zoeken we daarom een ervaren bedrijfsjurist die een bijdrage kan leveren aan projecten voor de energietransitie.

Waar ga je werken?
Je standplaats is in overleg: Den Haag of Groningen. De werkzaamheden zullen zowel in de randstad als in Groningen plaatsvinden. Je bent daarom bereid om ten minste 1 tot 2 dagen per week op ons hoofdkantoor in Groningen te zijn.

Wat ga je doen als bedrijfsjurist?
Als bedrijfsjurist bij Gasunie lever jij met jouw juridische kennis en ervaring een bijdrage aan projecten ten behoeve van de energietransitie.
Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Je adviseert bij projecten op verschillende aandachtsgebieden en stelt contracten met binnenlandse en buitenlandse partijen op.
 • Je adviseert over de structurering van samenwerkingsverbanden en over de governance in de projecten.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de beheersing van de risico’s van Gasunie in de diverse externe relaties.
 • Je houdt de relevante ontwikkelingen in de energiesector en op juridisch terrein bij, analyseert deze en betrekt de uitkomsten ervan bij je (proactieve) advisering.


Wat vragen we?
Om als bedrijfsjurist bij Gasunie te kunnen werken:

 • Heb je een wo-opleiding rechten afgerond, het liefst op het gebied van privaatrecht en ondernemingsrecht.
 • Heb je meer dan 10 jaar relevante werkervaring bij een bedrijf van vergelijkbare omvang (of in de advocatuur) en/of met vergelijkbare uitdagingen als Gasunie.
 • Heb je ervaring met het opstellen van complexe contracten en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden.
 • Heb je een brede belangstelling, gevoel voor een technische omgeving en publieke belangen.
 • Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler. Je beschikt over analytisch denkvermogen en je stelt je onafhankelijk op. Verder ben je politiek- en organisatie sensitief en gewend op verschillende lagen in de organisatie te communiceren. Iemand die niet alleen een competente jurist is, maar ook bekend is met een complexe en politieke werkomgeving.


Wat bieden we je?
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.


Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van infrastructuur voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Je gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 18 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 11 maart je cv en motivatie in via het sollicitieformulier. Rond 18 maart laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 25 maart in Groningen of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Sandra Melman: 06 - 3103 7316. Of kijk op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie voor meer informatie over de organisatie.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van de energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval, Jurist, Overheid