Senior adviseur Wabo

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag is een flexibele en professionele organisatie met ruim 1.500 collega’s, die van buiten naar binnen denkt en actief samenwerkt aan de mooie, schone, gastvrije, veilige en duurzame stad Den Haag. Binnen de dienst Stadsbeheer (DSB) is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor het afhandelen van vergunningsaanvragen, het toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het werkgebied is heel breed: van horecacontroles tot hondenoverlast en van parkeren tot rommel op straat. Wij vertegenwoordigen de gemeente met betrekking tot leefbaarheid. 

De Handhavingsorganisatie bestaat uit vier afdelingen. Het team Wabo vergunningen (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) valt onder de afdeling Vergunningen en Handhaving en bestaat uit 10 medewerkers. Naast de Wabo vergunningen worden binnen deze afdeling andere soorten vergunningen verleend, zoals parkeervergunningen en APV vergunningen (terrasvergunningen, verkeersontheffingen, opbreekvergunningen en verkeersbesluiten).

Voor het team Wabo vergunningen zijn wij op zoek naar twee nieuwe collega’s die senioriteit uitstralen in vakinhoudelijke kennis en zich als een vis in het water voelen in een complexe bestuurlijke omgeving. Heb jij veel ervaring in de juridische vergunningenwereld en treed je graag op de voorgrond? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega! 

Wat ga je doen?

Dagelijks komen complexe en (af en toe zeer) bestuur gevoelige vergunningaanvragen voor Wabo activiteiten bij ons binnen, zo’n 1200 per jaar. Deze aanvragen omvatten vergunningen voor het kappen van bomen, aanbrengen van handelsreclame en het realiseren van uitwegen/uitritten. Je handelt zelfstandig deze vergunningaanvragen af aan de hand van het gemeentelijk beleid en wet- en regelgeving, zoals de Algemene wet bestuursrecht. 

Stap één is het toetsen van de aanvraag op volledigheid. Zo nodig doe je navraag bij de klanten en voorzie je hen van advies over dit proces. Bij experts zet jij vervolgens je adviesvragen uit en/of indien nodig initieer je vooroverleggen. Een goede, constructieve samenwerking is dan ook van groot belang. Na een zorgvuldige afweging kom je tot een besluit. Jij zorgt voor een compleet dossier en een besluit, voorzien van een goede onderbouwing. Oordeelsvorming, zelfstandig opereren en nauwkeurig werken zijn hierbij cruciaal.  

Als senior ben je de vraagbaak voor jouw collega’s in het team. Tijdens de case overleggen handel jij de vraagstukken zelfstandig af. De senioriteit uit zich met name ook in de hoeveelheid, de complexiteit en het omgaan met de politieke druk die de dossiers met zich mee kunnen brengen. Je bent een kritische gesprekspartner voor interne en externe partijen.

Kortom: een boeiende en veelzijdige baan waarbij je als jurist in alle facetten van het vakgebied kunt duiken! 

Wat vragen wij?

De senior adviseur Wabo die wij zoeken is resultaatgericht en zeer zorgvuldig in oordeelsvorming én in communicatie. Je hebt een gevoelige politiek-bestuurlijke antenne, waardoor je snel kunt schakelen op zowel uitvoeringsniveau als op bestuurlijk niveau. Je kunt goed samenwerken, toont verantwoordelijkheid, eigenaarschap/leiderschap en senioriteit door bijvoorbeeld rekenschap te geven over ondernomen activiteiten in relatie tot de gekozen doelen. 

Je hebt een juridische opleiding op minstens Hbo-niveau gevolgd en ruime ervaring in juridische functies. Je volgt nieuwe tendensen binnen het vakgebied, signaleert knelpunten en werkt actief mee aan ontwikkelingen binnen de afdeling. 

Resumé beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding rechten (bij voorkeur bestuursrecht) op minimaal Hbo niveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied van vergunningen.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving. 

Wat bieden wij?

Bij ons vind je een inspirerende en dynamische werkomgeving en kansen voor eigen initiatieven en om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. 

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met eventueel een proeftijd. Hierna kan de overeenkomst worden verlengd of omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht.
 • Een maximaal salaris van € 4.048,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 9);
 • Minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
 • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. 

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Opname in het ABP-pensioenfonds.
 • Een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering.
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

 

Wie zijn wij?

De visie van Dienst Stadsbeheer luidt: samen sta je sterk! We handhaven de normen en waarden over gewenst gedrag in de openbare ruimte die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. We zijn de ogen en oren in de wijk. We controleren op de grootste ergernissen van onze bewoners en bezoekers. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners en bezoekers en daar doen we het voor. Behalve de handhavers en toezichthouders die het merendeel van hun werk buiten doen en controlerend opereren, zijn er ook diverse ondersteunende taken en diensten binnen de Handhavingsorganisatie. Denk hierbij aan het onderhouden en plaatsen van parkeerautomaten, de uitgifte van vergunningen, het onderhoud van materiaal, bezwaar processen, voorlichting, planning en organisatie. Door efficiënt samen te werken met intern en externe partijen, versterken we elkaar en werk je direct mee aan het schoon, heel en leefbaar houden van de stad. 

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun contact opnemen met Arnold Rosema (teamhoofd Vergunningen) op telefoonnummer 070-7528972 of via arnold.rosema@denhaag.nl. 

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Een assessment kan onderdeel zijn de sollicitatieprocedure.
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen in verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus, vinden de sollicitatiegesprekken online plaats met de applicatie Microsoft Teams. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Interesse

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Overheid