Juridisch adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Juridisch adviseur Mens & Ontwikkeling
16-20 uur per week


Thebe

Thebe is een zorgorganisatie binnen de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Met bijna 4.000 medewerkers verlenen wij zorg aan bijna 8.500 cliënten in de regio West- en Midden-Brabant: bij cliënten thuis of in één van onze 23 verpleeghuizen, woonzorg-centra of kleinschalige locaties. Binnen Thebe werken wij met zelfstandige teams. Hierdoor is de organisatie plat en wordt er van de teams veel verantwoordelijkheid verwacht.

Als juridisch adviseur M&O werk je zelfstandig binnen het domein Mens & Ontwikkeling. Je bent onderdeel van het team adviseurs Mens & Ontwikkeling. Je bent primair hun aanspreekpunt voor arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals ontslag in proeftijd, bij complexe verzuimvraagstukken, studieachterstand leerlingen, etc. Daarnaast pak je samen met het Thebe juridisch team meer overkoepelende projecten op. Denk hierbij aan een overname, vernieuwing Sociaal Statuut, advisering over beleid en de uitwerking hiervan. Je hebt volop de ruimte en de vrijheid om je talenten hierbij in te zetten.

Dit ben jij

Jij hebt een academische of bachelor (HBO) opleiding Rechten afgerond. Je krijgt er energie van om collega’s te ondersteunen in arbeidsrechtelijke vraagstukken. Je hebt enkele jaren ervaring in arbeidsrecht. Daarnaast verdiep je je graag in de CAO VVT en  wetgeving gerelateerd aan de zorgsector, zoals de vergewisplicht. Daarnaast heb je kennis van AVG en privacywetgeving. Kennis van de juridische aspecten van verzuim en re-integratie alsmede van het eigen-risicodragerschap is een vereiste.

Je kunt juridische vraagstukken doorgronden om tot een gedegen pragmatisch advies te komen. Je bent bovendien zowel mondeling als schriftelijk zeer communicatief vaardig, zodat je in staat bent dat advies goed over te brengen. Je bent flexibel en servicegericht. Je vindt het belangrijk jouw kennis over te dragen, zodat je andere collega’s kunt versterken in hun kennis van arbeidsrecht en zo samen een kennisbank kunt opbouwen.

Jouw taken

Als Juridisch adviseur Mens & Ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor de juridische toetsing en advisering voor het domein Mens & Ontwikkeling. Je adviseert je HR-collega’s vanuit jouw expertise. Gevraagd en ook ongevraagd. Je signaleert nieuwe wetgeving en vertaalt deze samen met je collega’s naar beleidsvoorstellen en aanpassing van richtlijnen en procedures.  Je doet verbetervoorstellen in samenwerking met het juridisch team, stelt overeenkomsten op het gebied van arbeidsrecht op en toetst voorgelegde overeenkomsten. Je beantwoordt alle voorkomende juridische vragen gerelateerd aan de aandachtsgebieden van Mens & Ontwikkeling. Daarnaast voer je activiteiten uit op het gebied van Privacywetgeving, zoals het registreren van een datalek en het opstellen van verwerkersovereenkomsten.

Je werkt voornamelijk in Tilburg en bent ook tenminste een dagdeel werkzaam in Breda bij het juridisch team van Thebe.

Voorwaarden

De functie is in eerste instantie voor een jaar. Je werkt minimaal 16 uur en maximaal 20 uur per week. Deze nieuwe functie is ingeschaald in FWG 55 of 60 CAO VVT afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op mooie arbeidsvoorwaarden waaronder een structurele eindejaarsuitkering, deelname aan een goed pensioenfonds (Zorg en Welzijn), een collectieve ziektekostenverzekering, een uitgebreid voordeelpakket van Ledenvereniging Thebe Extra en een fietsplan.

Waarom juist Thebe?

Thebe loopt voorop als het gaat om ontwikkelingen in de zorg. Vanuit onze visie staat eigen regie van de cliënt, zelfstandigheid van de medewerkers en intensieve samenwerking met ketenpartners centraal. Je krijgt binnen onze visie De Bedoeling de vrijheid om je werkzaamheden op je eigen manier goed te regelen. Jouw werk in de zorgsector doet er toe! Je geniet van de voordelen van een grootschalige organisatie.

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Thebe. Het eerste jaar volg je de leerlijn Welkom bij Thebe. Je krijgt 2 workshops aangeboden en een buddy toegewezen die je vraagbaak is. Ook in deze tijden van thuiswerken besteden wij veel aandacht aan inwerken.

Passen jij en Thebe bij elkaar?

Laat het ons weten! Solliciteer voor 5 maart 2021 via onderstaande button met jouw CV en motivatiebrief. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 maart.

Wil je eerst meer informatie?

Neem dan contact op met Jenny Schuermans, manager Mens & Ontwikkeling (06 – 43 775850), Danielle Kraaipoel, adviseur Mens & Ontwikkeling (06-21258347), of Edith van Grootveld, adviseur Mens & Ontwikkeling (06-13307490).

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Gezondheidszorg/Welzijn, Juridisch medewerker, Overig