Bestuurlijk-juridisch adviseur openbaar bestuur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Belangrijke maatschappelijke kwesties. Samenwerking tussen overheden en met het bedrijfsleven. Stelselveranderingen, participatie, datagedreven sturing. Zomaar wat onderwerpen in de driehoek recht, bestuur en organisatie waarover jij als bestuurlijk-juridisch adviseur bij Berenschot (semi)overheidsinstanties adviseert. Samen met jouw collega’s help je opdrachtgevers de juiste keuzes te maken. Door hen aan te vullen waar ze expertise missen en te voorzien van scherp en creatief juridisch advies.

Wat je gaat doen als bestuurlijk-juridisch adviseur openbaar bestuur bij Berenschot

Als bestuurlijk-juridisch adviseur openbaar bestuur laat jij jouw publiekrechtelijke licht schijnen over belangrijke maatschappelijke kwesties. Denk aan vraagstukken over samenwerking tussen overheden en fusies van gemeenten, stelselveranderingen, participatie en datagedreven sturing. Vraagstukken waar je met hoogwaardige, scherpe en creatieve aanbevelingen echt iets bijdraagt aan het totaaladvies. Je treedt op als vertaler tussen de bestuurlijke wensen en de juridische mogelijkheden. Waarbij je zowel jouw juridische kwaliteiten aanspreekt als een stevige gesprekspartner voor bestuurders bent. En waarmee je bestuurders en management van gemeenten, provincies, ministeries, ZBO’s en waterschappen, maar ook samenwerkingsverbanden en non-profitorganisaties verder helpt.

Aan wat voor projecten je zoal kunt denken? Bijvoorbeeld het:

 • adviseren bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken met een juridisch aspect, zoals het stikstofdossier en de stelselherziening rechtsbijstand
 • adviseren over de inrichting van governance van blockchaintoepassingen in de zorg,
 • in kaart brengen van het stelsel van schuldhulpverlening en het doen van aanbevelingen voor verbetering daarvan,
 • onderzoeken of vormgeven van gemeentelijke samenwerkingsverbanden zoals fusie, uittreden uit de samenwerking, mogelijke rechtsvormen en het inrichten van de governance hiervan,
 • uitvoeren van integriteitsonderzoeken en -screening.

Met wie werk je samen?

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar als onderdeel van de adviesgroep Samenwerking en Publieke Innovatie (SPI). Een slimme club van 25 professionals met specialisaties in bestuurskunde, rechten, technologie én innovatie. Jullie volgen de maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen op de voet, zodat je onmiddellijk kunt inspringen bij grote, complexe opgaven. In wisselende teams met steeds de beste adviseurs voor iedere opdracht.

Naast hard werken, is er ook veel ruimte voor ontspanning. Zo laten we ons inspireren door verrassende sprekers op onze zeswekelijkse SPI-dag, een leergang Bestuurskunde, hebben we een eigen band en cabaret en zijn onze bedrijfsuitjes en borrels altijd gezellig.

Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden. We kijken dan ook vooral wie daar een goede toevoeging aan kan zijn. Waar kom je vandaan, welke opdrachten heb je gedaan en wat kom je brengen? We zijn benieuwd!

Het helpt in deze functie zeker als je initiatief neemt, nieuwsgierig bent en goed bent in samenwerken. Je voelt je thuis in het complexe politiek-bestuurlijke speelveld en hebt gevoel voor sociale processen. Snel schakelen? Nog voor het gevraagd wordt, heb je het al gedaan. Met jouw scherpe analytische oog doorzie je feilloos waar en hoe dingen beter kunnen. Waarna je er vol enthousiasme mee aan de slag gaat. Overigens niet alleen bij je opdrachtgever, maar ook bij jezelf. Uitgeleerd ben je tenslotte nooit, nietwaar? Verder heb je:

 • een afgeronde wo-opleiding Rechten.
 • een (start gemaakt met) specialisatie in publiekrecht; zoals bestuursrecht, staatsrecht, strafrecht of internationaal recht.
 • 2 tot 5 jaar werkervaring als jurist en interesse in het bredere adviesvak.
 • kennis op hoofdlijnen van actuele thema’s die spelen bij de overheid.
 • het liefst ook interesse in ICT-recht, privacywetgeving en de regels rondom aanbestedingen, subsidies, staatssteun en/of mededinging.

Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. . Het leeuwendeel in de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging. We hebben dus de nodige ervaring en met 350 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel vrijheid.

Daarnaast krijg je:

 • Een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring, 27 vakantiedagen, een laptop, mobiel en leaseauto van de zaak of mobiliteitsbudget.
 • In eerste instantie een jaarcontract, met de intentie om je na één jaar een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.
 • De vrijheid om te bepalen waar je werkt. Thuis, onderweg, op locatie bij de klant  of op ons nieuwe kantoor (bij uitstek een ontmoetingsplaats).
 • Een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid.
 • Opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Zo hebben we een Berenschot Academy, meerdaagse training adviesvaardig (op verschillend niveau) en een denktank voor de verbinding met de wetenschap. Laat zien wat je in je hebt en we faciliteren je graag.

Is dit de baan voor jou?

Verras ons met jouw cv en motivatie vóór één maart 2021. Solliciteren kan via de onderstaande button. 

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Onze HR-adviseur Fauzia Zaitouni laat je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Zo ja, dan is je eerste gesprek met Jeroen Boot en Fauzia. Bij wederzijdse klik en potentie volgen er meerdere gesprekken met adviseurs uit het team en je toekomstige manager.

Gaat dat goed, dan vragen we je nog een assessment te doen. Blijkt ook daaruit dat je een echte Berenschotter bent, dan gaan we zo snel mogelijk over tot een mooi aanbod!

Solliciteer direct

Solliciteer direct via de solliciteren button voor de vacature 'Bestuurlijk-juridisch adviseur openbaar bestuur'.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist, Zakelijke dienstverlening