Hoofd juridische ondersteuning, team Handel

Locatie
Den Haag
Salaris
Maximaal € 5039,00
Geplaatst
donderdag 25 februari 2021
Sluit
zondag 28 maart 2021
Functie titel
Juridisch medewerker, Jurist
Praktijkgebieden
Algemeen
Opleidingsniveau
HBO, HBO+, WO
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Wat je gaat doen

Als HJO houd je je in hoofdzaak bezig met de dagelijkse aansturing van de juridisch medewerkers van de sectie Bodem (ca. 20 fte) of van de secties Kort Geding (ca. 10 fte) en Intellectueel Eigendom (ca. 5 fte) Je bent primair verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van voldoende en goed toegeruste juridisch medewerkers om de rechters bij de behandeling van zaken te ondersteunen en te adviseren. Jouw werkzaamheden omvatten verder onder andere:

  • het indelen van de juridisch medewerkers op het zittingsrooster en zorgen dat bij wijzigingen in de indeling het rooster “rond” komt.
  • het voeren van personeelsgesprekken;
  • het leveren van een bijdrage aan vakinhoudelijke kwaliteit en duurzame inzetbaarheid van de juridisch medewerkers;
  • het faciliteren van opleidings- en ontwikkelplannen;
  • het bewaken van de personele bezetting;
  • het bewaken van de werklast(verdeling), de productie en de voortgang;
  • het actief signaleren van inhoudelijke ontwikkelingen in de verschillende rechtsgebieden en het vertalen van de gevolgen hiervan voor het werk en de werkprocessen;
  • het stimuleren van betrokkenheid van juridisch medewerkers bij het werk.

Daarnaast vorm je samen met de Teamvoorzitter en de Operationeel Leidinggevende Administratie het managementteam. Je ondersteunt en adviseert de teamvoorzitter en levert een inhoudelijke bijdrage aan het jaarplan vanuit het perspectief van de juridisch medewerkers. Je zoekt bij alles steeds actief de samenwerking op met je collega HJO. Je neemt deel aan team overstijgende en rechtbank brede projecten en overleggen.

Verder ben je inzetbaar (ca. 20% van de werktijd) als senior juridisch medewerker in team Handel. Je bereidt zelfstandig de zaak die op zitting staat voor, treedt op als griffier bij (enkelvoudige en meervoudige) zittingen en schrijft na overleg met de rechter de (concept)beslissing. Kennis van en ervaring met de rechtsgebieden is een pre.

Team Handel bestaat uit de secties bodem, intellectuele eigendom, kort geding en administratie. Bij de sectie bodemzaken worden zaken behandeld op het gebied van onder andere ondernemingsrecht, erfrecht, bouwrecht, burenrecht, onteigeningsrecht alsmede zaken tegen de overheid en letselschadezaken. De sectie Kort Geding behandelt alle voorkomende civiele zaken die een snelle (voorlopige) beslissing vragen. De sectie Intellectueel Eigendom behandelt zaken op het gebied van onder meer het (Europees) octrooirecht, (Unie)merkenrecht en (Gemeenschaps)modelrecht. De rechtbank Den Haag is op een aantal van de IE deelgebieden exclusief bevoegd, waardoor vonnissen nationaal en internationaal (kritisch) worden bezien.

De rechtbank Den Haag heeft 15 teams waarvan 12 juridisch inhoudelijke teams die zich direct met de rechtspleging bezighouden. Team Handel is een van die teams en bestaat naast juridisch medewerkers uit rechters (ca. 25 fte) en administratief medewerkers (ca. 20) Elk afzonderlijk team wordt aangestuurd door een teamvoorzitter. De overige drie teams richten zich op de bedrijfsvoering van de rechtbank waaronder financiën, personeel, facilitair, communicatie, beveiliging en ontvangst rechtszoekenden.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens cao Rijk:

  • Een salaris in schaal 11 (maximaal € 5.039,- op basis van 36 uur per week)
  • Verlof van 144 vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd (bovenwettelijke vakantie-uren en eventuele leeftijdsuren). Met dit keuzebudget kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Pensioenopbouw volgens het ABP.
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof en vergoeding woon-werkverkeer.

Wat we van je vragen

Je hebt vaardigheden opgedaan in het leidinggeven en in het motiveren van medewerkers. Je hebt een duidelijk beeld over hoe een team zo effectief mogelijk wordt ingezet om hoogwaardige juridische kwaliteit te leveren en denkt daarbij ‘out of the box. Je bent transparant, hebt lef, geeft vertrouwen en schept duidelijkheid. Je bent vaardig in het opstellen van adviezen en weet voor de opvolging daarvan acceptatie bij collega’s en derden te verkrijgen. Je vindt het belangrijk dat medewerkers zich gezien en veilig voelen op hun werk. Je kunt uitstekend in teamverband werken en houdt, ook als je onder druk staat, je hoofd koel en je zaken op orde. Ook ben je een opmerkzaam, vak volwassen jurist die autonoom denkt en oordeelt en er niet voor terugschrikt om van daaruit kritisch te zijn. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

  • een afgeronde wo-opleiding, Nederlands recht;
  • opleiding en/of gevolgde trainingen op managementgebied;
  • kennis van de achtergrond van instrumenten van planning en verantwoording;
  • kennis van en ervaring met het rechtsgebied is een pre;
  • een uitstekende beheersing van het Nederlands, in woord en geschrift.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot 21 maart 2021. Je brief richt je aan de voorzitter van de selectiecommissie, de heer mr. B.C. Vink.

Heb je eerst nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Debby Nobel, teamvoorzitter via telefoonnummer (06) 256 583 63.
Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen via e-mailadres: wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nlLet op: sollicitaties via de e-mail worden niet in behandeling genomen.

De gesprekken staan gepland van 18 t/m 24 maart 2021. Vanwege de geldende Corona-maatregelen kan er besloten worden dat de gesprekken niet op de rechtbank plaatsvinden maar op een andere wijze worden gevoerd, bijvoorbeeld via Skype. In het geval gesprekken op de rechtbank plaatsvinden nemen we hierbij de geldende maatregelen van de overheid en het RIVM te allen tijde in acht. Hetzelfde vragen wij van onze sollicitanten. Hierover word je dan ook persoonlijk geïnformeerd.

Bijzonderheden

  • Het betreft een functie van minimaal 32 uur.
  • De functie valt onder het functiegebouwrijk profiel: operationeel manager schaal 11.
  • Heb je geen vast dienstverband bij het Rijk, dan geldt een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.
  • De vacature wordt zowel in- als extern opengesteld. Medewerkers van de rechtbank Den Haag hebben voorrang in de procedure. De mogelijkheid bestaat dat interne HJO’s rouleren zodat er een vacature van HJO in een ander team kan ontstaan. Potentiële kandidaten kunnen om die reden ook voor andere teams worden uitgenodigd.
  • Mocht je worden uitgenodigd, dan ontvang je de uitnodiging via de e-mail, kort voor de gespreksdatum.
  • Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • De rechtbank Den Haag vraagt van haar medewerkers dat zij ook bereid zijn om te rouleren naar andere teams binnen de rechtbank Den Haag.
  • Ben je een verplichte Van-Werk-Naar-Werk (VWNW) kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan boven aan je brief én cv. Geef ook aan welke functieschaal je nu hebt. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit en de laatste twee verslagen van functioneringsgesprekken. Alleen dan kunnen we je sollicitatie als kandidaat met een VWNW-status in behandeling nemen.  Verder informatie over VWNW . 
  • Indien een VWNW-kandidaat heeft gereageerd dan vindt eerst het gesprek met de VWNW-kandidaat plaats voordat we verder gaan met de reguliere gesprekken. We verzoeken je hiermee rekening te houden.
  • We verzoeken je uitsluitend te reageren, indien je aan alle opleidings- en ervaringseisen voldoet.
  • We streven ernaar de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij, waarin iedereen de tijd en ruimte krijgt zich te ontwikkelen.
  • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen. Doorplaatsing en/of overname van deze vacature is niet toegestaan.

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen