Jurist / Senior vakredacteur Jeugd & Wmo

Werver
Wolters Kluwer
Locatie
Venlo
Geplaatst
donderdag 4 maart 2021
Sluit
zaterdag 3 april 2021
Ref
00031959
Functie titel
Juridisch medewerker, Jurist
Dienstverband
Bepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Jurist/ Senior vakredacteur Jeugd en Wmo

Heb jij juridische kennis van en ervaring met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en/of Jeugdwet? Ben je analytisch sterk en kun je toegankelijk schrijven? Weet je wat er speelt bij gemeenten en waar gemeenteambtenaren in hun dagelijkse praktijk tegen aan lopen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wolters Kluwer Schulinck biedt actuele kennis en helder inzicht in het sociaal domein en het omgevingsrecht in Nederland gericht op de gemeentemarkt. Opinie, nieuws en toegepaste juridische kennisproducten worden toegankelijk gemaakt in de vorm van online kennisbanken, nieuwsbrieven, websites, boeken en opleidingen. Bij Wolters Kluwer Schulinck staat het samenspel met de klant voorop. Door de unieke combinatie van rijke juridische ervaring, vernieuwingsgezindheid en betrouwbaarheid ontstaat een toonaangevende aanpak binnen de gemeentelijke overheid. Wolters Kluwer Schulinck streeft er naar haar omgeving te inspireren met producten en diensten waarmee uiteenlopende klanten eenvoudiger en doeltreffender kunnen werken.

Wat ga je doen?

  • Je adviseert gemeenten over de uitvoering van de Wmo en Jeugdwet
  • Je maakt toegankelijk geschreven juridische teksten die gemeenten kunnen gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden;
  • Je adviseert gemeenten over juridische vraagstukken op het gebied van de Wmo en Jeugdwet (en aanverwante regelgeving) correct;
  • Je bent een vraagbaak voor de junior en medior vakredacteuren in het team en bent in staat hen te begeleiden
  • Je signaleert relevante ontwikkelingen rondom de Wmo en Jeugdwet en vertaalt deze naar praktijkgerichte informatie voor onze klanten (denk aan wetswijzigingen, jurisprudentie, et cetera);
  • Je vertaalt juridische informatie naar bijvoorbeeld infographics of korte opiniestukken;
  • Je bent bereid en in staat in voorkomende gevallen les te geven/trainingen te verzorgen en op te treden in bezwaar- en beroepsprocedures.

Wie ben jij?

Om te kunnen slagen in de rol heb je een universitair diploma nodig, bij voorkeur richting Nederlands recht of een vergelijkbare opleiding.

Daarnaast heb je bij voorkeur minimaal 5 jaar kennis en praktijkervaring in de Wmo of Jeudgwet binnen de bijvoorbeeld de gemeentemarkt of de rechterlijke macht.

Als Jurist/Senior vakredacteur Jeugd en Wmo ben je in staat jouw kennis helder en voor een breed publiek in begrijpelijke taal neer te zetten. Dat wil zeggen, je schrijft gemakkelijk en to the point.

Vanzelfsprekend ben je geïnteresseerd in de laatste wetsontwikkelingen, ben je nauwkeurig en kun je snel structuur aanbrengen in (grote hoeveelheden) juridische informatie. 

Je bent klantgericht en proactief, zo kom je met nieuwe ideeën en innovatievoorstellen.

Daarnaast ben je actief op social media (of je bent bereid dat te worden vanuit je functie bij Wolters Kluwer Schulinck).

Wat bieden wij?

Wij zijn een beursgenoteerde en financieel gezonde organisatie met mooie producten en diensten. Klantbeleving en -tevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel en wij leveren dan ook alleen maar kwalitatief goede producten en diensten. Kenmerkend aan Schulinck is dat wij elke dag het beste uit onszelf willen halen en klant gedreven zijn. Als organisatie binden wij graag de beste mensen aan ons en daar investeren we ook in. Ons doel is een samenwerking op lange termijn, zowel met onze klanten als onze medewerkers.

Naast een goed salaris bieden wij jou:

  • Een 32- tot 36-urige werkweek;
  • Een interessante bonusregeling (tussen de 0 en de 30% van je bruto jaarsalaris, waarbij on target 20% is);
  • Een laptop en een mobiele telefoon van de zaak;
  • Een mooie bijdrage aan je pensioen (als werkgever leggen wij 2/3 in);
  • Goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei, zowel in Nederland als in het buitenland;
  • Momenteel werken we vanwege Covid-19 vanuit huis, maar op het moment dat we weer naar kantoor gaan bieden we een goede balans tussen thuiswerken en werken op ons kantoor in Venlo;
  • Een baan met uitzicht op een vast dienstverband. Je titel in het contract is Content Editing Manager.

En verder… Een jaarlijkse sportdag, een knallend eindejaarsfeest, gratis healthy snacks en vooral veel werkplezier!

We zijn er trots op om voor het zesde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland. 

Geïnteresseerd? Klik dan op de 'Solliciteer' button.

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen