Juridisch medewerker

De NIWO (nationale en internationale wegvervoerorganisatie) is sinds jaar en dag de vergunningverlener voor het wegtransport. Op grond van de Wet wegvervoer goederen verleent de NIWO Eurovergunningen aan de ruim 13.000 transportondernemingen die zich in Nederland bezig houden met het goederenvervoer over de weg.

De NIWO is op zoek naar een juridisch medewerker die belast zal worden met het behandelen van bezwaar- en beroepszaken, evenals met het opstellen van beleidsadviezen.

Functieomschrijving

Voor het werk van de juridisch medewerker zijn Europese Verordeningen, de Wet wegvervoer goederen, de Algemene wet bestuursrecht en de Wet Bibob het meest relevant. De juridisch medewerker die wij zoeken zal - na een korte inwerkperiode bij de behandeling van eerste aanleg-zaken worden belast met de behandeling van bezwaar- en beroepszaken, evenals met het opstellen van beleidsadviezen en met de behandeling van complexe(re) Bibob-zaken.

Je staat daarbij steeds in contact met de transportondernemer en vormt de spil tussen ondernemer en de NIWO. In de rol van juridisch medewerker adviseer je de directie en het managementteam over juridische en beleidsvraagstukken. Meestal krijgt een ingewerkte juridisch medewerker de verantwoordelijkheid voor een project, zoals in het recente verleden voor de implementatie van het nieuwe automatiseringssysteem, de vormgeving en implementatie van nieuwe door de minister opgedragen taken en de bouw van een voertuigregistratiesysteem.

Kern van de werkwijze: in dialoog met de andere juristen (groepje bestaande uit maximaal 4 personen) en met de directie komen tot beslissingen, tot nadere vormgeving van beleidsregels, resultaat gericht overleg met ketenpartners, etc.

Functie-eisen
Wij zoeken een (bij voorkeur recent) in bestuursrecht of strafrecht afgestudeerde jurist die ervaring in de publieke sector wil opdoen.

Werk-/denkniveau
Master/doctoraal

Vaardigheden
Je beschikt over goede analytische, sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent flexibel en een loyale teamspeler. Je bent in staat om zelfstandig en zorgvuldig te werken. Daarnaast beschik je over kennis van MS-Word, Excel en Outlook. De NIWO werkt met een digitaal zaaksysteem genaamd InProces. Je hebt de vaardigheid om je het werken met een zaaksysteem snel eigen te maken. Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal.

Soort dienstverband
Voltijd, deeltijd is bespreekbaar
 
Salaris 
€3.000 tot € 5.000 per maand

Solliciteren
Stuur je motivatie met cv aan de directeur van de NIWO, de heer mr G.J. Olthoff, door op de solliciteerknop naast de tekst te drukken.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid