Gemeentejurist

Als gemeentejurist ben jij degene die de adviesrol op zich neemt wanneer het gaat om bestuursrechtelijke én privaatrechtelijke aangelegenheden. Met jouw kennis van het bestuursrecht en privaatrecht ben jij onmisbaar voor gemeenten!

Over deze functie

Als gemeentejurist kun je rekenen op afwisseling. In de bestuurlijke en politieke omgeving waarin jij als gemeentejurist aan de slag gaat voel jij je volledig op je plek. Jij adviseert over bestuursrechtelijke en over privaatrechtelijke onderwerpen. Deze onderwerpen kunnen bijvoorbeeld gaan over handhaving van de openbare orde, vergunningen, het aangaan van overeenkomsten of onderwerpen die betrekking hebben op gemeentelijke verordeningen. Als gemeentejurist kan je werk bestaan uit de juridische advisering op het gebied van privaat- en publiekrecht. Behandeling van bezwaar- en beroepsschriften. Vertegenwoordiging van de gemeente in gerechtelijke procedures bij de rechtbank, hoger beroepscolleges en/of de Raad van State. Het opstellen van verordeningen en fungeren als klachtencoördinator. Opstellen en beoordelen van overeenkomsten. Juridische kwaliteitszorg en implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. En het behandelen van aansprakelijkstellingen en schademeldingen.

Nadat je als jurist je waarde hebt toegevoegd bij onze opdrachtgever, neemt je carrière een verdere vlucht bij Brunel. Met inachtneming van jouw ambities kijken we naar welk volgend project bij jou past en of het op een passende woon-werkafstand is. Er zijn mogelijkheden in heel Nederland om aan de slag te gaan via Brunel.

Over jou

Wil jij werk maken van jouw carrière als gemeentejurist bij Brunel? Dan heb je:

 • Een afgeronde academische opleiding Rechten, bij voorkeur in de richting van het bestuursrecht en/of privaatrecht
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring opgedaan bij een gemeente, bijvoorbeeld op de afdeling algemene juridische zaken
 • Een analytisch denkvermogen en een pragmatische aanpak

Wat wij bieden

De boeiende projecten bij toonaangevende organisaties zijn nog maar het topje van de ijsberg. Bij Brunel Legal – specialist in jouw vakgebied – kun je ook nog eens rekenen op:

 • flexibiliteit en de zekerheid van een vast contract
 • volop ruimte om je als specialist – in de breedte en in de diepte – verder te ontwikkelen
 • een vast maandsalaris met bonusopportunity
 • een op maat gemaakt opleidingsprogramma, waaronder de mogelijkheid tot het volgen van een Grotius-opleiding of een cursus bij OSR opleidingen. Jouw juridische carrière komt in een stroomversnelling
 • begeleiding bij elk project. Waar je ook bent, je hebt een vast aanspreekpunt bij Brunel
 • een gunstige pensioenregeling. Zodat het nu goed met je gaat, en later ook
 • collectiviteitskortingen op individuele verzekeringen
 • leuke extra’s op cultureel en sportief gebied. Er is meer dan werk alleen

Over ons

Brunel is wereldwijd zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy. We zijn actief binnen de vakgebieden Finance & Risk, Insurance & Banking, Engineering, IT, Legal, Marketing & Communicatie, HR en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Dit doen we samen met 10.000 medewerkers, verdeeld over 35 landen. En we doen dit met focus. Want bij Brunel geloven we erin dat als je ergens 100% voor gaat, dat je daar de allerbeste in kan worden.

Bij Brunel Legal hebben we kennis van de markt, een omvangrijk netwerk én waardevol advies met betrekking tot jouw professionele ontwikkeling. We kennen tal van opdrachtgevers, van non-profitorganisaties tot de Rijksoverheid en van MKB-bedrijven tot multinationals. Hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van de meest uitdagende opdrachten en houd je tijd over om te doen waar jij goed in bent: uitblinken in je vak.

Wat zeg je ervan? Zet jij de stap naar Brunel? Dan openen wij de deuren voor jou bij toonaangevende organisaties. Solliciteer nu.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist