Jurist Wonen

Wil jij onze klanten graag helpen met hun juridische problemen? Ben je positief ingesteld en houd je van aanpakken? Dan ben jij misschien wel de Jurist Wonen die wij zoeken!

Jurist Wonen
Zoetermeer | Fulltime

De functie
Als Jurist Wonen help je je klanten bij het oplossen van uiteenlopende juridische problemen. Onze klanten vertegenwoordigen een doorsnede van de samenleving. De klanten die je bijstaat zijn dus heel verschillend. We staan hoofdzakelijk particulieren bij, maar ook het midden- en kleinbedrijf voorzien we van rechtshulp. De zaken die onze klanten aanbrengen zijn zeer uiteenlopend. In de verdeling van het werk hanteren we een persoonlijke benadering. Hierdoor is er veel ruimte voor eigen input, groei en ontwikkeling.

Dit is wat je gaat doen:

 • Je adviseert klanten, onderhoudt contact met deskundigen en behartigt de belangen van de klant richting de wederpartij. Waar dat nodig is, voer je zelfstandig een procedure.
 • Je verzorgt alle contacten en de dossiervorming vanaf de melding tot en met de afronding van het dossier.
 • Je houdt juridische ontwikkelingen bij en deelt deze kennis met collega’s.

Je rapporteert aan het afdelingshoofd Rechtsbijstand, Dennis Vink.

Het profiel
Je hebt een passie voor het vak. Je beschikt over veel juridische kennis van woon- /bouwrecht. Beschik je daarnaast over juridische kennis  op andere rechtsgebieden? Dan ben je zeker interessant voor ons. Het helpen van klanten en het samenwerken met collega’s is waar jij energie van krijgt. Iedere klant en wederpartij is anders. Je kunt goed omgaan met diverse mensen en weet je communicatiestijl aan te passen aan je gesprekspartner.

Daarnaast breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt tenminste twee jaar werkervaring met huur- en woonrecht.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met zelfstandig procederen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bereid om één avond per drie weken tot 20:00 uur te werken. Je bent dan als deskundige bereikbaar voor klanten.

De afdeling
De afdeling Rechtsbijstand bestaat uit ruim 40 medewerkers en verzorgt de rechtshulp voor klanten van Klaverblad Verzekeringen met een rechtsbijstandverzekering. We staan zowel particulieren als het MKB bij.

Kwaliteit bieden vinden wij belangrijk. Wij streven dan ook het verlenen van ongewoon goede rechtshulp aan onze klanten na. Dit doen we door als team goed samen te werken. Daarbij proberen we ieders kwaliteiten optimaal te benutten en verder te ontwikkelen. Wij geloven er in dat dat alleen kan met goede begeleiding en maatwerk.  In de praktijk ziet dat er zo uit:

Iedere nieuwe medewerker krijgt een begeleider, ongeacht of je starter of ervaren bent. Daarnaast evalueren we wekelijks met het team hoe het met iedereen gaat. Hoe druk ben je? Ben je de aankomende dagen  veel afwezig door zittingen? Met deze informatie houdt de werkverdeler rekening  bij het verdelen van nieuwe zaken. Zoals gezegd: maatwerk!

Wie zijn wij?
Klaverblad Verzekeringen is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 450 medewerkers. Wij volgen al sinds 1850 onze eigen koers. Dit doen we door gewoon goede verzekeringen te bieden voor particulieren en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Het aanbod
Klaverblad is een gezond, stabiel bedrijf met een prettige, informele werksfeer. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13e en 14e maand
 • Flexibele werktijden
 • Mogelijkheid om te sparen voor extra vrije dagen
 • Ruime financiële tegemoetkoming voor woonlasten en verzekeringen
 • Gratis lunch

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als in hun vak. Dit stimuleren we met een aantrekkelijke studieregeling.

Betrouwbaarheidstoetsing
Klaverblad Verzekeringen vindt integriteit belangrijk. Daarom maakt een betrouwbaarheidstoetsing deel uit van de selectieprocedure. Als je bij ons in dienst treedt, moet je de ‘eed of belofte in de financiële sector’ afleggen.

Informatie en reactie
Herken je jezelf in het profiel en zie jij jezelf werken bij Klaverblad? We zien dit graag terug in je cv en motivatie. Stuur deze naar onze recruiter, Manouk Essen, via de sollicitatiebutton. We geven je binnen vijf werkdagen een reactie. Heb je nog vragen? Bel dan naar 079 - 3 204 746.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.

Trefwoorden: Jurist Wonen Klaverblad Zoetermeer, Rechten, Recht, Juridisch, Huur en Woonrecht, Zuid-Holland, Jurist


Vergelijkbare zoekopdrachten: Financiele dienstverlening, Jurist