Juridisch administratief medewerker

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is de uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomen en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Vanuit het stadshuis in Nieuwegein werken we hard aan de doorontwikkeling van onze jonge organisatie. Daarvoor hebben we mensen nodig die gedreven en toegewijd zijn en de handen uit de mouwen steken. WIL biedt je volop mogelijkheden om daarbij ook jezelf verder te ontwikkelen. In onze dienstverlening stellen wij de klant centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiast en daadkrachtige:

Juridisch administratief medewerker
24 uur per week

Binnen WIL bieden wij onder andere dienstverlening aan mensen die door een ziekte, handicap of gebrek niet in staat zijn om zelfstandig het minimumloon te verdienen. Deze mensen staan opgenomen in het Landelijk Doelgroep register van het UWV. Een team van ervaren accountmanagers en werkcoaches binnen de afdeling Werk zijn dagelijks intensief bezig met deze mensen met als doel om hen te begeleiden naar een baan. Indien er een baan gevonden wordt voor deze mensen, kan er gebruik gemaakt worden van diverse ondersteunende instrumenten/subsidies. Deze instrumenten en subsidies vinden hun oorsprong in landelijke wetgeving en worden uitgevoerd door Werk en Inkomen Lekstroom. Om in aanmerking te kunnen komen voor deze voorzieningen dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

Wat houdt deze functie in?
Als juridisch administratief medewerker ondersteun je de afdeling Werk. Je controleert of aanvragen op het gebied van jobcoaching, loonwaardemetingen en loonkostensubsidie aan de wettelijke eisen voldoen. Wanneer dit niet het geval is, bespreek je dit met de betreffende medewerker. Verder verwerk je de aanvragen in de vorm van rapportages in Suite (gemeentelijk automatiseringssysteem). Deze rapportages verwerk je uiteindelijk in beschikkingen aan klanten en werkgevers. Op grond van de door jou genomen besluiten worden betalingen verricht. Daarom heb je regelmatig overleg met diverse collega’s.

Wat zijn je werkzaamheden?

  • Op het gebied van jobcoaching, loonwaardemeting en loonkostensubsidie, aanvragen controleren op juistheid en zorgdragen voor de administratieve verwerking.
  • Deze aanvragen omzetten in juridisch correcte rapportages en beschikkingen.
  • Proforma (Excel) berekeningen maken om de hoogte van de loonkostensubsidie vast te stellen.
  • Proactief verbetervoorstellen aandragen in de procesvoering.


Wie zoeken wij?
Je beschikt over mbo4-werk- en -denkniveau en hebt een studie afgerond in de richting van Sociaal Juridisch Medewerker. Je hebt gevoel voor taal, kennis van juridische terminologie en bent bedreven met MS Office. Verder ben je zeer nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden. Je speelt makkelijk in op wetswijzigingen en denkt mee in de procesvoering. Kennis van ons automatiseringssysteem Suite is een pre.

Wat bieden we?
Je vervult een uitdagende baan in een relatief jonge organisatie, die volop in ontwikkeling is. WIL kent goede ontwikkelmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden conform de CAR-UWO. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een nieuwe functie binnen WIL welke voorlopig is ingedeeld in salarisschaal 8. Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijke verlofdagen in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Je bepaalt zelf waaraan je het IKB wilt besteden. Daarnaast zijn werkdagen en werktijden flexibel in te delen.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 24 april 2018 jouw cv en motivatiebrief naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Vincent Henskens, manager Werk en Inkomen, op 030 - 7022 418. Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Dominique Roost, HR adviseur, via 030 - 7022 373. Mailen kan ook naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl of kijk op www.wil-lekstroom.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Selectieprocedure
De selectieprocedure bestaat uit 2 gesprekken met onze selectiecommissie. De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure.

Hoe ziet de procedure eruit?
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met onze selectiecommissie. De data waarop deze gesprekken worden gepland, zijn momenteel nog niet bekend. Hierover volgt later meer informatie. Deze vacature is tegelijkertijd ook extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure.
OF
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met onze selectiecommissie. De gesprekken zullen naar verwachting worden gevoerd in week weeknummer. Deze vacature is tegelijkertijd ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid en passendheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch, Juridisch secretaresse, Overheid