Vastgoedjurist

Jouw uitdaging

Zoetermeer heeft torenhoge ambities op het gebied van bouwen, terwijl tegelijkertijd de ruimte schaars is. Het accent ligt daarom steeds vaker op binnenstedelijke (her)ontwikkeling, wat met zich meebrengt dat we met meer én verschillende partners te maken krijgen. Vanuit team grondzaken wordt bij deze opgaven juridisch maatwerk geleverd. Van anterieure overeenkomsten tot snippergroen, van samenwerkingsovereenkomst tot koop-of verhuurcontract, onze juristen adviseren over de optimale inzet van het juridische gereedschap, met aandacht voor de bredere ambities en andere ruimtelijke opgaven in de stad. Daarnaast adviseren zij over andere privaatrechtelijke vraagstukken, met name gericht op grondzaken en vastgoed. We zijn op zoek naar een ervaren vastgoedjurist die het huidige team bij deze opgaven kan versterken.  Wil jij jouw juridische kennis ervaring en creativiteit gebruiken voor uitdagende ruimtelijke opgaven en zo de haalbaarheid van project- en gebiedsontwikkelingen vergroten? Ben je een doortastende, maar relatiegerichte onderhandelaar? Solliciteer dan als vastgoedjurist Grondzaken bij de gemeente Zoetermeer!

Functie eisen

Wat neem je mee?

Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied. De ontwikkelingen in en ambities van de gemeente Zoetermeer spreken je aan en je bent in staat om  daar een deskundige en vernieuwende bijdrage aan te leveren. Je snapt dat het steeds meer gaat om ‘met elkaar’ en minder om ‘tegenover elkaar’ en je zoekt altijd naar oplossingen, al weet je ook duidelijk aan te geven als het onmogelijke wordt gevraagd. Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Nederlands recht met als afstudeerrichting privaatrecht of notariaat, bij voorkeur aangevuld met een post-academische opleiding op het gebied van vastgoedrecht;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring (bij voorkeur bij de overheid);  
 • kennis van ruimtelijke ordening en de relevante wet- en regelgeving;
 • je hebt affiniteit en kennis van politiek bestuurlijke processen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie.

Wat bieden wij?

Je komt middenin een voor het vakgebied zeer interessante ontwikkeling terecht, waarbij je jouw brede juridische kennis kunt koppelen aan het onderhouden van een breed netwerk en de samenwerking met marktpartijen (beleggers, ontwikkelaars) een impuls kunt geven. Daar geven we je ruimte voor, wat ook meteen ruimte betekent voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ons gloednieuwe stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek (dat kan ook thuis zijn). Daarnaast kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 4.859,- per maand bij een volledige werkweek (schaal 11)
 • goede arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel individueel kunt vormgeven
 • een tijdelijke aanstelling die we na één jaar graag omzetten in een vast dienstverband

Onze organisatie

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. We gaan aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. 
Daarbij staan vijf thema’s centraal: 
 

 • Hart voor de Stad – denk bij je werk aan de stad, de inwoners en de ondernemers
 • Eigen kracht – we stimuleren de eigen kracht van inwoners en medewerkers
 • Samen bouwen – we werken samen met interne en externe partners
 • Tijd & Ruimte om te leren – we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk
 • Samen bewegen – door samen op te trekken kunnen we flexibel inspelen op ontwikkelingen, initiatieven en kansen in de stad.

Over de afdeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad wordt een nieuw NS station met randstad rail gerealiseerd in combinatie met hoogwaardige, bezoekers intensieve functies.

Tevens wordt het naastgelegen Dutch Tech Campus verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Jurist