Administratief medewerker bezwaar en beroep

Administratief medewerker bezwaar en beroep
36 uur per week

Bij het team Juridische zaken van de afdeling Middelen zoeken we een administratief medewerker.

Het takenpakket
Je ondersteunt de juridisch adviseurs vooral bij het voeren van het secretariaat van de algemene bezwaarschriftencommissie en voor de bezwaarschriftencommissie sociale zekerheid. De werkzaamheden hebben betrekking op het bijhouden van het voortgangssysteem, het verzorgen van de procesmatige correspondentie, het plannen en administratief voorbereiden van hoorzittingen, het samenstellen van procesdossiers, het voorbereiden van standaardbeschikkingen, het begeleiden van het besluitvormingsproces en het bewaken van de termijnen.

Verder zet je ingekomen klachten uit in de organisatie en ziet toe op tijdige afhandeling van deze klachten (volgens de klachtenverordening) en ben je verantwoordelijk voor de invoer en controle van overheidspublicaties. Daarnaast verricht je overige, binnen het team voorkomende, werkzaamheden o.a. het verwerken van declaraties en facturen en het reserveren vergaderruimten.

Het profiel

  • Mbo- werk- en -denkniveau op basis van een relevante juridische opleiding.
  • Ervaring met de genoemde werkzaamheden is een pre.
  • Kennis van Mozard is een pre.
  • Accuraat.
  • Service- en -resultaatgericht.
  • Teamspeler.
  • Flexibel en stressbestendig.
  • Voor (nieuwe) medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag vereist.


Salaris
Wij bieden je een salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring van maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek. Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB), circa 16,85 van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, aanvulling op het salaris etc. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Tot slot werken we bij de gemeente Veenendaal volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats onafhankelijk werken en kennen we flexibele werktijden.

Reageren
Past deze baan bij je? En ben je iemand die initiatieven neemt? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Reageer vóór 30 april 2018 en stuur ons je motivatiebrief en cv. Dit kan alleen via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Roland Bekker, teamcoördinator Juridische Zaken, (0318) 538 538. of kijk op www.veenendaal.nl voor meer informatie over onze organisatie. De selectiegesprekken staan gepland op maandag 7 mei tussen 11.00 en 15.30 uur.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Overheid, Overig, Secretariaat