(Senior) Legal Counsel Regulatory

Wat je gaat doen

Als Senior Legal Counsel Regulatory word je onderdeel van het Regulatory team dat op haar beurt weer deel uit maakt van het ambitieuze legal team van APG Asset Management aan de Zuidas in Amsterdam. Binnen je dagelijkse werkzaamheden zul je je samen met je collega’s bezighouden met de impact van toezichtregelgeving op APG Asset Management als organisatie. Je helpt APG Asset Management op tijd voorbereid te zijn op de toezichtregelgeving die voor een groot deel vanuit Europa komt. Hierbij kun je denken aan regelgeving als MiFID II, EMIR, MAR, SFTR, AIFMD en de Benchmark Regulation. Je ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van APG Asset Management door relevante ontwikkelingen in de toezichtregelgeving te signaleren, waar nodig te beïnvloeden en daarover te adviseren binnen APG Asset Management. Samen met je collega’s ben je dan ook nauw betrokken bij belangrijke lobbytrajecten en consultaties in binnen- en buitenland. Als Senior Legal Counsel Regulatory ben je een belangrijke schakel binnen de organisatie. Je werkt dan ook nauw samen met andere afdelingen zoals Compliance, schakelt op directieniveau en hobt bovendien veelvuldig contact met externe partijen zoals de AFM. Je rapporteert direct aan de Head of Regulatory Strategy.

Jouw profiel

Je bent een ambitieuze jurist met een sterk analytisch vermogen. Je bent collegiaal, op samenwerking gericht en hebt bovendien:

  • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
  • Tussen de 4 en 8 jaar relevante werkervaring bij een toezichthouder, een advocatenkantoor of een financiële instelling;
  • Aantoonbare kennis van en interesse in financiële regelgeving
  • Affiniteit met fondsen en investment management in de breedste zin van het woord;
  • Een afgeronde Grotius specialisatieopleiding Effectenrecht is een pré;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat je van ons kunt verwachten

Als Senior Legal Counsel Regulatory krijg je de kans om het juridische vak op hoog niveau uit te oefenen en samen te werken met ambitieuze, professionele collega’s. APG mag zichzelf reeds sinds 2008 Top Employer noemenen je krijgt dan ook:

  • Een uitstekend salaris;
  • Een dertiende maand;
  • Een goed pensioen; en
  • Uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Je werkomgeving

APG verzorgt bestuursadvisering, asset management, pensioenadministratie, -communicatie en werkgeverdiensten voor pensioenfondsen in de collectieve pensioenmarkt. APG regelt, namens zijn opdrachtgevers, het pensioen voor circa 4,5 miljoen mensen. De organisatie opereert wereldwijd met kantoren in Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York en Hong Kong.

Het vermogensbeheer van APG wordt verzorgd door APG Asset Management. Met circa 451 miljard euro pensioenvermogen is APG Asset Management één van de grootste fiduciaire beheerders van pensioenvermogen ter wereld. Bij de asset management organisatie werken ongeveer 700 hoog gekwalificeerde medewerkers aan een stabiel investeringsbeleid gericht op de lange termijn. Doel: een goed en betaalbaar pensioen voor huidige en toekomstige generaties.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Financiele dienstverlening, Legal Counsel