Senior Legal Counsel Financial Markets

Wat je gaat doen

Voor een vooraanstaande speler binnen de financiële dienstverlening is DPA Legal op zoek naar een Senior Legal Counsel Financial Markets. Binnen deze rol ben je samen met je professionele en ambitieuze collega’s verantwoordelijk voor het geven van juridisch advies op het gebied van het effectenrecht in de breedste zin van het woord. Binnen je dagelijkse werkzaamheden houd je je bezig met advisering op het gebied van asset management, in het bijzonder met betrekking tot otc-derivaten, EMIR, kapitaalmarkttransacties en structured finance. Je wordt onderdeel van het Team Effectenrecht binnen de afdeling Juridische Zaken. Binnen deze rol fungeer je als een spin in het web en werk je intensief samen met andere afdelingen, zoals finance, risk en product management.

Jouw profiel

Je bent een enthousiaste jurist met overtuigingskracht. Daarnaast ben je nieuwsgierig, heb je de wil om voortdurend te blijven leren en geef je heldere en vernieuwende adviezen. Bovendien heb jij:

  • Een afgeronde WO opleiding Nederlands recht;
  • Tussen de 5 en 10 jaar relevante werkervaring binnen de advocatuur en/of bij een financiële instelling;
  • Gedegen ervaring met otc-derivaten, structured finance en andere complexe transacties tussen financiële partijen;
  • Aantoonbare kennis van het effectenrecht en financiële toezichtwetgeving, waaronder EMIR;
  • Een afgeronde Grotius specialisatie opleiding Effectenrecht en/of Financiering & Zekerheden is een pré;
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;

Wat je van ons kunt verwachten

Als Senior Legal Counsel Financial Markets bij onze opdrachtgever krijg je de kans om met veel eigen verantwoordelijkheid binnen een dynamische werkomgeving aan de slag te gaan. Je krijgt de mogelijkheid om met professionele collega’s samen te werken binnen een organisatie met een informele werkcultuur. Bovendien krijg je:

  • Een marktconform salaris;
  • Een 13e maand;
  • Een goede work/life balance;
  • Uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Je werkomgeving

Onze opdrachtgever is een vooraanstaande speler binnen de financiële dienstverlening in Amsterdam. Binnen de organisatie ligt een sterke focus op vernieuwing, groei en innovatie.

De afdeling Juridische Zaken van onze opdrachtgever bestaat in totaal uit ca. 40 juristen, hiervan maken 10 juristen onderdeel uit van het Effectenrecht team.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Bedrijfsjurist, Juridisch, Legal Counsel