Advocaat-stagiaire sectie Verzekeringen & aansprakelijkheid

Kennedy Van der Laan is een ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam en Eindhoven. Wij zijn een full-service kantoor met rond de 100 advocaten en behoren tot de top 20 advocatenkantoren in Nederland.

Sinds de oprichting in 1992 staat Kennedy Van der Laan voor topadvocatuur zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Kwaliteit staat voorop, we zijn pragmatisch en werken innovatief samen met onze cliënten die afkomstig zijn uit een boeiende en gevarieerde klantenkring, van startup tot multinational. We zijn ambitieus en ook een tikje eigenzinnig. Binnen kantoor heerst een vriendelijke en open sfeer. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré. Er wordt bij ons hard gewerkt, maar er is ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en je privé leven. We houden van een persoonlijke aanpak en zijn maatschappelijk bewust, met een grote liefde voor kunst.

Kennedy Van der Laan is op zoek naar een: Advocaat-stagiaire Verzekeringen en aansprakelijkheid (V&A)

Onze advocaten van V&A maken deel uit van het brede team Verzekeringen van Kennedy Van der Laan dat bestaat uit advocaten van verschillende disciplines die verzekeraars, verzekeringsmakelaars, expertisebureaus en alle andere bedrijven actief in de verzekeringsbranche op alle facetten van hun bedrijfsvoering bijstaan. Deze multidisciplinaire samenstelling biedt een specifieke expertise op gebieden variërend van schade, polisgeschillen, financieel toezicht en compliance, samenwerkingsverbanden, privacy, outsourcing, aanbestedingen, mededingingsrecht, herstructurering en fusies en overnames.

De sectie V&A neemt binnen de Nederlandse markt een toonaangevende positie in.

Het werkgebied van de V&A sectie is breed en divers. Zo zijn onze advocaten onder andere specialisten op het gebied van:

 • complexe technische schades, waaronder brand, productaansprakelijkheid en product-recall;
 • Beroepsaansprakelijkheid; waarbij we, behalve voor advocaten, notarissen en accountants, ook optreden voor bijvoorbeeld ICT bedrijven en ingenieurs;
 • Bestuurdersaansprakelijkheid; we zijn betrokken bij de meest spraakmakende D&O claims die op dit moment in de Nederlandse markt spelen;
 • Medische aansprakelijkheid; we staan artsen en ziekenhuizen bij in zowel civiele claims als tuchtzaken;
 • Letselschades; we hebben een vaste stroom van zaken op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid, verkeerongevallen en wegbeheerdersaansprakelijkheid
 • (Internationale) Verzekeringsgeschillen, niet alleen op voornoemde gebieden maar ook terreinen als fraude, CAR en Property;
 • Opstellen van polisvoorwaarden en meedenken bij nieuwe verzekeringsproducten en samenwerkingsverbanden in de markt;
 • Adviseren over zeer uitlopende compliance-aspecten en assisteren van klanten bij hun relatie met de toezichthouders.

Je draait direct mee in een dynamische advies- en procespraktijk en werkt samen met advocaten van andere secties om tot hoogwaardige, praktijkgerichte en geïntegreerde oplossingen te komen.

Onze toekomstige collega

 • Heeft een afgeronde LL.M
 • Is leergierig, gedreven en enthousiast
 • Heeft een commerciële drive en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden
 • Heeft een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse staal
 • Is sociaal en werkt graag in teamverband

Wat bieden wij?

Naast goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekende werksfeer, biedt Kennedy Van der Laan volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Kennedy Van der Laan heeft een door de Orde van Advocaten erkend intern Kennis- en opleidingscentrum en zorgt onder meer daarmee voor een intensieve opleiding en begeleiding van haar advocaten.

Voor nadere inlichtingen kan je contact opnemen met Sascha Heijnen, recruiter op 0611279296.

Interesse?

Solliciteren kan door middel van het indrukken van de 'sollicitatieknop' links op deze pagina. Hierbij vragen wij om je curriculum vitae, motivatiebrief, ongeschoonde cijferlijsten (BA en MA) en eventuele stagebeoordeling(en). De sluitingsdatum van deze vacature is 27 april.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)