Teammanager Juridische en Bestuurlijke Zaken Noord

Teammanager Juridische en Bestuurlijke Zaken Noord


Veel processen binnen de RDW hebben juridische raakvlakken. Deze komen bij de afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken (JBZ) bij elkaar. Zo handelt de afdeling bezwaar- en (hoger)beroepschriften af na geweigerde afgiftes voor kentekenbewijzen, vervallen tenaamstellingen, of bijvoorbeeld ingetrokken RDW-vergunningen. Men informeert en adviseert directie en medewerkers over civielrechtelijke zaken en onderwerpen als rechtspersonen, faillissementen, ICT- en huurrecht en de bescherming van persoonsgegevens. En verder houdt JBZ zich bezig met de juridische en bestuurlijke kant van de bedrijfsvoering van de RDW. Een zeer breed werkterrein dus. Zeker voor teammanagers zoals jij.

Wat ga je doen?
Je bent voor ongeveer 60% van je tijd inhoudelijk expert. Het behandelen van (complexere) bezwaarschriften en beroepsprocedures, schriftelijk dan wel in de rechtbank, behoort dan ook tot je dagelijks werk. Verder neem je als bestuurlijk-juridische generalist deel aan projecten, en onderhoud je contacten met interne klanten en externe partijen binnen het werkgebied. Dit alles doe je op basis van team- en jaarplannen. De overige tijd fungeer je als stimulerend coach en sparringpartner voor je medewerkers. Je begeleidt hen in hun verdere ontwikkeling en draagt zorg voor een plezierig werkklimaat. Daarbij krijg je veel ruimte voor het verder professionaliseren van de dienstverlening.

Je achtergrond
We vragen een diploma Nederlands Recht van je, plus ervaring met en een visie op AWB-procedures; die visie weet je ook te vertalen naar concrete doelen en resultaten. Bovendien ben je een ervaren manager die het beste uit zijn of haar medewerkers haalt. Je kunt zowel met juridische specialisten overweg als met managers – waarbij je gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen onmisbaar is. Ten slotte sta je bekend om je resultaatgerichte instelling en communicatieve vaardigheden.

Onze arbeidsvoorwaarden
Bij een belangrijke en baanbrekende organisatie als de RDW passen goede arbeidsvoorwaarden. Zo kan je salaris oplopen tot € 6.338,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. De verhouding werk en vrije tijd is bij de RDW ook dik in orde, en er zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Je standplaats is Veendam. De functie is voor 36 uur per week, je krijgt een contract voor een jaar.

Meer weten of solliciteren?
De gesprekken zullen plaatsvinden op 15 mei a.s. Voor meer informatie neem je contact op met Harmen Pasman, hoofd JBZ, hpasman@rdw.nl. Klik op de sollicitatiebutton en reageer op de vacature via werkenbijderdw.nl. Daar vind je ook aanvullende informatie over de RDW.

Je kunt tot en met 6 mei 2018 reageren op deze vacature.

RDW. Baanbrekend in mobiliteit
Bij de RDW werk je aan de mobiliteitsoplossingen van morgen die door miljoenen mensen nationaal en internationaal worden gebruikt. De RDW draagt op een innovatieve manier bij aan het verbeteren van veiligheid, rechtszekerheid en duurzaamheid van het wegverkeer en aanverwante terreinen, zoals parkeren, tol en identificatie. Met veiligheid bedoelen we verkeersveiligheid, maar ook het veilig omgaan met bijvoorbeeld voertuig- of rijbewijsgegevens. Daarnaast dragen we bij aan een gezond milieu door het stellen van milieueisen en het controleren of voertuigen daaraan voldoen. Daarbij stimuleren we het gebruik van alternatieve brandstoffen en het efficiënt inzetten van voertuigen. Dit alles doen wij vanuit onze kernwaarden: betrouwbaar, dienstbaar en wendbaar. De RDW is ambitieus en daar passen medewerkers bij die bereid zijn om grenzen te verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf willen halen. En daar investeren wij graag in.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Overheid