Adviseur Juridische Zaken

Wil jij juridische vraagstukken aanpakken? Zoek je een plek waar je het verschil kan maken? Wil jij aan de slag in een betrokken team van enthousiaste juridisch adviseurs binnen de gemeente Baarn? Dan is dit misschien de baan voor jou! De adviseurs Juridische Zaken zoeken een:

Adviseur Juridische Zaken
32 uur per week

Wij, het team Intern Advies, zijn de interne adviesafdeling van de gemeente Baarn. Wij zijn een team in opbouw en vernieuwing. Wij geloven in een integrale aanpak vanuit verschillende disciplines, waaronder juridisch advies. Baarn is een kleine gemeente. Dat houdt in dat je als juridisch adviseur binnen Juridische Zaken op een breed palet van onderwerpen actief bent.

Verschuiving van juridisering naar een oplossingsgerichte werkwijze is bij ons het uitgangspunt. Wij maken hierbij in toenemende mate gebruik van mediation. Juridische kwaliteit en consistentie blijven de basis. Samen met bestuurders, managers en beleidsmedewerkers willen we de juridische kwaliteit van de besluiten en processen op een hoog niveau brengen. Wij zoeken een collega die dat ook leuk vindt.

Jouw werkzaamheden

 • Je gaat je bezig houden met juridische advisering op uiteenlopende terreinen, vooral op het gebied van bestuursrecht. Ook geef je proactief juridisch advies. Je verzorgt mediation in bezwaarzaken.
 • Je vertegenwoordigt de bestuursorganen in (hoger) beroepszaken en verzoeken om voorlopige voorziening.
 • Je bent een juridische vraagbaak en sparringpartner voor de vak teams bij complexe juridische vraagstukken.
 • Je bent een proactieve secretaris voor de Adviescommissie bezwaarschriften en schrijft hiervoor conceptverslagen en adviezen.


Jouw kwaliteiten
Je bent een breed inzetbare bestuursrechtjurist, die houdt van uitdagingen en afwisseling. Je kunt je goed bewegen op alle externe en interne (ambtelijke en bestuurlijke) niveaus, waarbij klantvriendelijkheid voorop staat.

 • Je hebt een afgeronde rechtenopleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt meerdere jaren aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en je kunt omgaan met tegenstellingen en werkdruk.
 • Je staat open voor praktische oplossingen en draagt bij aan het faciliteren daarvan.
 • Bemiddelingsvaardigheden en kennis van het privaatrecht zijn een pre.
 • Je bent flexibel, gedreven en gericht op een goed resultaat.


Wij bieden jou
Het bruto maandsalaris is ingeschaald in schaal 10 en je verdient tussen € 2.795,- en maximaal € 4.225,- bij een fulltime dienstverband. Dit is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

De functie is bij aanvang voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling.

Voor gemeenteambtenaren gelden de arbeidsvoorwaarden van de CAR-UWO.

Naast een passend salaris bieden wij:

 • het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 16,8% boven op je brutosalaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren;
 • een goede balans tussen privé en werk staat hoog in ons vaandel. Daarom zijn er mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken;
 • en ontwikkelingsmogelijkheden! We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. De organisatie kent daarom een ruim opleidingsbudget.


Waar kom je te werken?
Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities verder te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners en ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een prettige werkomgeving. Wie bij ons werkt, kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een interessante werkomgeving.

Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel.

Solliciteren
Zin om bij ons te komen werken? Stuur dan je motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer 18-10, aan het College van Burgemeester en Wethouders van Baarn per mail naar: solliciteer@baarn.nl. Je kunt tot en met 13 mei 2018 op deze vacature reageren. De gesprekken vinden plaats op donderdag 24 mei 2018.

Heb je vragen over de vacature of de organisatie, neem dan contact op met Nathalie Sanchez, teammanager Intern Advies 06-25464199, of met Paul Janse en Hedwig Duindam, adviseurs Juridische Zaken via 035-5481611. Of kijk op www.baarn.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Juridisch medewerker, Overheid