Fiscalist

Stichting de Alliantie zoekt een:

Fiscalist ( 16 / 24 uur per week) met standplaats Hilversum.

Ben je steeds op zoek naar slimmere oplossingen en kortere lijnen waarbij je niet alleen gebruik maakt van je eigen kennis, maar ook vooral die van je collega’s? Waar je fiscale kennis optimaal wordt ingezet en dagelijks wordt vergroot en waarbij ook de actualiteit steeds voor veranderingen zorgt?

Wat doet de Alliantie
De Alliantie is een van de grootste woningcorporaties in Nederland, die zich inzet voor de huisvestiging van kwetsbare groepen in de samenleving waarbij een goede leefomgeving en verduurzaming veel aandacht krijgen. Jij kunt bijdragen aan het verwezenlijken van deze doelstellingen.

Wat doet de afdeling Financial Services?
Binnen financial services worden alle financiële en fiscale werkzaamheden uitgevoerd voor de Alliantie en haar deelnemingen, gericht op het elektronisch verwerken van binnenkomende facturen tot en met het opstellen van verschillende (periodieke) financiële rapportages zowel voor interne als externe verantwoording en fiscale aangiften.

Wat doe jij precies? 
Als fiscalist bij de Alliantie ben je (mede) verantwoordelijk voor het voldoen aan fiscale wet- en regelgeving van de Alliantie, waaronder begrepen dochtermaatschappijen. Je bent verantwoordelijk voor fiscale advisering op het vakgebied van omzet- en overdrachtsbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en verhuurderheffing. Je levert proactief input voor de ontwikkeling van de strategische visie van het management / de directie ten aanzien van fiscaliteit en heeft hierbij een initiërende en regisserende rol. Je vervult deze rol voor de gehele Alliantie en houdt hierbij rekening met andere vakgebieden en de bedrijfsvoering. 

In het kort de kerntaken en verantwoordelijkheden:

 • Advisering: aanspreekpunt en gesprekspartner voor de organisatie ten aanzien van correcte en volledige fiscale adviseringbetreffende diverse belastingen.
 • Proactief adviseren (informatievoorziening) en verantwoordelijk voor correcte en volledige fiscale advisering.
 • Beleid en visie: proactief adviseren van de directie bij het ontwikkelen van een strategische visie.
 • Tax Control Framework: verantwoordelijk voor het onderhouden en verbeteren vanhet Tax Control Framework.
 • Compliance: overzien van fiscale reporting (vennootschapsbelasting, fiscale positie in de jaarrekening, verhuurderheffing en omzetbelasting)


Over de functie zegt collega Monique: “Samen met collega’s vanuit verschillende disciplines continue vanuit je eigen vakgebied toegevoegde waarde kunnen leveren, daar haal ik mijn voldoening uit.”

Wat neem je mee als succesvolle Fiscalist?
Je beschikt over afgeronde WO opleiding richting fiscaal recht of fiscale economie. Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een soortgelijke functie of bij een belastingadvieskantoor. Je werkt graag samen met collega’s binnen en buiten de organisatie. Je zoekt zelf de samenwerking op, dit geeft je energie! Je hebt fiscale kennis op een breed terrein, houdt je vakkennis actueel en bent een proactieve en enthousiaste sparringpartner met ondernemingsgeest. Een NOB-opleiding is een pre.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast een veelzijdige en afwisselende functie binnen een ambitieuze organisatie bieden wij jou graag:

 • een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;
 • een goed salaris, waarbij de functie is ingedeeld in CATS-schaal L conform de CAO Woondiensten (tussen de € 4.241 en € 5.580 bruto per maand op basis van 36 uur);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; b.v. een laptop en telefoon van de zaak;
 • een nieuw betrokken modern kantoorpand op steenworp afstand van station Hilversum C.S.;
 • veel ruimte voor initiatief, opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
 • een informele sfeer in een dynamische organisatie;
 • mogelijkheden tot flexibel werken, waardoor een goede balans tussen werk en privé mogelijk is.


Ben jij de fiscalist die het verschil maakt?
Laat van je horen en overtuig ons! 

Contactpersoon voor deze vacature is Paul Wieman, manager Financial Services, via 0622956357 of via pwieman@de-alliantie.nl

De procedure

Interesse
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Parttime, Hilversum, fiscale adviseur, Fiscaal recht, Fiscale economie


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Onroerend Goed