Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist met een oplossingsgerichte aanpak 

Bol.com is inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van 41 speciaalzaken, een retail media netwerk en een platform, waarop duizenden zakelijke verkopers artikelen aanbieden. Bol.com slaat continu nieuwe wegen in en dat brengt uitdagingen met zich mee, ook op juridisch vlak. Mag een leverancier onderscheid maken tussen on- en offline verkoopkanalen? Wanneer kunnen we ons beroepen op een ‘kennelijke vergissing’? Wat zijn juridische aandachtspunten bij het initiëren van een PR-actie? Het zijn voorbeelden van vragen die ons legal team samen met de business onderzoekt en beantwoordt. Combineer jij een oplossingsgerichte drive met brede juridische kennis en commercieel inzicht? Dan doet de business graag een beroep op jouw expertise.

Als Bedrijfsjurist onderzoek je de juridische haalbaarheid van nieuwe plannen. Een boeiende rol, want je bent hét aanspreekpunt bij organisatiebrede juridische vragen, waardoor er veel afwisseling is in je werkzaamheden. Je voorziet de business continu van juridische inzichten, bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe online functionaliteiten en het organiseren van acties. Daarbij zoom je onder andere in op de wijze van presenteren, het consumentenrecht en de effecten van snel evoluerende (inter)nationale wet- en regelgeving. Je beoordeelt contracten, signaleert en elimineert potentiële issues en onduidelijkheden, stelt contracten op en onderwerpt algemene voorwaarden aan jouw scherpe juridische blik.

Aangezien bol.com een e-commerce organisatie is, doet deze functie een groot beroep op jouw kennis van ICT-, contract-, IE- en consumentenrecht. Je hebt bovendien een pragmatische manier van werken en weet de organisatie, indien nodig, van jouw standpunt te overtuigen. Je adviseert dus niet vanuit een ivoren juridische toren, maar staat midden in de organisatie.

Wie jij bent

Een vakinhoudelijk breed onderlegde jurist met een bewezen legal counsel trackrecord in het bedrijfsleven (FMCG, e-commerce of vergelijkbaar), eventueel aangevuld met ervaring binnen de advocatuur. Je combineert die kennis met een oplossingsgerichte instelling. Je voelt je thuis binnen een sterk dynamische werkomgeving, kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en staat organisatorisch stevig in je schoenen. Analytisch, pragmatisch, initiatiefrijk, positief en kritisch zijn eigenschappen die tot je persoonlijke competentie-arsenaal behoren. Bovendien kun je complexe juridische inzichten op verschillende organisatieniveaus overtuigend presenteren.

Must haves:

  • Master Nederlands Recht en 4+ jaar relevante juridische werkervaring
  • Je bent adviesvaardig, overtuigend en opereert met gevoel voor de operatie
  • Juridische generalist met tenminste kennis op een van volgende terreinen: ICT-, intellectueel eigendoms-, consumenten- en mededingingsrecht
  • Commercieel inzicht en een praktische aanpak

Wat we je bieden
Bol.com biedt je een unieke kans om een bijdrage te leveren aan ons succes en onze groei. Als Bedrijfsjurist ben je onderdeel van een team van enthousiaste legal professionals (6 fte) en mag je rekenen op een open en informele bedrijfscultuur, waarbinnen kennisdeling en samenwerking de standaard zijn. Je hebt veel ruimte om verbetervoorstellen te doen en bent van A tot Z bij de implementatie van maatregelen betrokken.

Graag ontvangen we voor deze sollicitatie een wat uitgebreidere schriftelijke motivatie. Klik op de solliciteerknop links op deze pagina.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Groothandel/Detailhandel