Legal Counsel

De opdrachtgever

ABN AMRO Asset Based Finance N.V. is actief op het gebied van zakelijke financiering, leasing van bedrijfsmiddelen, debiteuren financiering, voorraad financiering en credit management. De onderneming heeft activiteiten in Engeland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. In totaal werken er ruim 750 mensen. Lease- en commercial finance-oplossingen zijn beide ‘asset based’. Dat wil zeggen dat het gaat om financiering met onderpand. Denk bijvoorbeeld aan machines, voorraden of debiteuren. Asset based financiering is een belangrijke pijler van de dienstverlening van ABN AMRO aan haar zakelijke klanten. "In de praktijk zien we dat steeds meer klanten een combinatie maken van een reguliere financiering met een asset based financiering. Met alle asset based financieringsoplossingen onder één dak kunnen we de dienstverlening aan onze klanten verder verbeteren", aldus Miranda Stokkingreef, Directeur ABN AMRO Asset Based Finance N.V..

Legal Counsel

De afdeling Legal bestaat uit 8 Legal Counsels. De afdeling bedient de business zowel nationaal als internationaal. De Legal Counsel houdt zich onder andere bezig met het opstellen, uitonderhandelen en aanpassen van verschillende standaard en maatwerkcontracten. Voornamelijk op het gebied van (inter)nationaal privaatrecht en goederenrecht. Hiernaast adviseert de Legal Counsel de organisatie op een zeer breed juridisch terrein, zoals vragen op het gebied van het insolventierecht, zekerheden en financieringen. De Legal Counsel denkt proactief mee met de verschillende afdelingen van de organisatie. Per 1 januari 2018 zijn ABN AMRO Commercial Finance en Lease samengegaan als ABN AMRO Asset Based Finance N.V.. De nieuwe structuur brengt een verandering in de manier van werken van de afdeling Legal met zich mee. Van de Legal Counsel wordt verwacht dat hij/zij een bijdrage levert aan deze ontwikkelingen.

Profiel jurist

  • 4 - 8 jaar werkervaring in de advocatuur en/of het bedrijfsleven
  • Uitstekende kennis van het goederenrecht
  • Transactie ervaring is vereist
  • Kennis van lease en commercial finance producten is een pré
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Een sterke persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat en helder communiceert
  • Pragmatisch, analytisch sterk, proactief en resultaatgericht
  • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht

Het aanbod

De Legal Counsel opereert binnen een professioneel en collegiaal team in een informele cultuur. ABN AMRO biedt een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconforme honorering en een breed opleidings- ontwikkelingsprogramma.

Interesse

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan per mail contact op met Nick Spenkelink: nickspenkelink@islegal.nl. Ik ontvang graag een CV en motivatie (in Word). Vertrouwelijke behandeling is vanzelfsprekend gegarandeerd. 

ISLEGAL

Charlotte Kruls, Nick Spenkelink en Remco Abeln zijn de consultants van ISLEGAL. Wij hebben ons vanaf 2001 gespecialiseerd in duurzame arbeidsbemiddeling voor juristen. Plezier in ons werk en de overtuiging dat wij een toegevoegde waarde hebben binnen de juridische arbeidsmarktbemiddeling dragen bij aan ons succes. Met onze manier van werken zijn wij niet gebaat bij een kortetermijnoplossing. En daarmee zijn onze belangen gelijk aan die van jou. Met kennis en enthousiasme ervaren juristen en opdrachtgevers naar de beste match (bege)leiden en oprechte nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft, is de motor achter alles wat we doen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Bedrijfsleven, Legal Counsel