Medewerker Vorderingen en Verhaal

De gemeente Beuningen biedt groei, groen en water, met behoud van cultureel historisch erfgoed. De gemeente zorgt voor ruim 25000 inwoners en ligt in het rijk van Nijmegen. Zij strekt zich uit langs de zuidelijke oever van de Waal en bestaat naast Beuningen uit de dorpen Ewijk, Winssen en Weurt. De gemeentelijke organisatie is krachtig in beweging. Wij streven actief naar een hoge mate van toegankelijkheid richting inwoners. En intern naar korte, informele lijnen en veel ruimte voor creativiteit en vernieuwing. Kortom, uitdagen en uitgedaagd worden, met ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Belangrijke voorwaarden om resultaatgericht en dienstverlenend te werken. Durf jij de uitdaging aan?
 

Gemeente Beuningen heeft voor het team Kwaliteit en ondersteuning van de afdeling Dienstverlening een vacature voor een

Medewerker Vorderingen en Verhaal

32 uur

Wat ga je doen als Medewerker Vorderingen en Verhaal?
Als medewerker Vorderingen en Verhaal verricht je onderzoek naar de aflossingsmogelijkheden van vorderingen in het kader van de Participatiewet en neem je zelfstandige besluiten. Je treft betalingsregelingen in het kader van het daarvoor geldende terugvorderingsbeleid. Adviseert, bemiddelt en beslist bij wanbetaling over te nemen maatregelen en legt vereenvoudigd derdenbeslag. Voert de volledige bewaking uit van vorderingen en draagt bij beslag op roerende zaken over aan de deurwaarder. Je adviseert over en beoordeelt het afschrijven van vorderingen (o.a. in verband met kwijtschelding, schuldsanering, WSNP, afkoop en oninbare leningen). Voert overleg met diverse afdelingen zoals juridische zaken en handhaving. Onderhoudt contacten met klanten en instanties, zowel telefonisch, schriftelijk als in de spreekkamer. Dit kunnen ook lastige gesprekken zijn. Ten slotte voer je ook periodiek heronderzoeken uit. 

Functie-eisen
Je hebt een passende juridische HBO-opleiding afgerond, aangevuld met gedegen kennis van relevante wetten en regelgeving en beschikt over werkervaring binnen het vakgebied. Je hebt zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Daarnaast ben je initiatiefrijk, zelfstandig en klantgericht. Je beschikt over mediation vaardigheden en je denkt in processen. Daarnaast beschik je over een grote belangstelling voor de ontwikkelingen binnen het vakgebied en ben je in staat vorm te geven aan de ambities van de afdeling. Passen op de winkel past niet bij je. Je bent een echte pionier. 

Wat biedt Gemeente Beuningen jou?
De functie is gewaardeerd op niveau 8 (maximaal € 3.376,00 bruto per maand bij 36 uur). Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald. Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling. 

Informatie
Wil je meer informatie? Bel dan met de heer Ronald Snijders, manager afdeling Dienstverlening, via telefoonnummer 14 024. Voor deze functie wordt tegelijkertijd intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten. 

Voor een goede indruk van de organisatie kijk naar https://youtu.be/FeK2SHgOlPk 

Solliciteren op de functie van Medewerker Vorderingen en Verhaal Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie vóór 23 mei 2018 achter via onze sollicitatiepagina t.a.v. team P&O. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Onderzoek, Participatiewet, Adviseur, Gemeentelijk Adviseur, Overheid, Gemeente, HBO
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Overheid