Medewerker Wet Boete Sociale Dienst

Heb je ervaring als juridisch medewerker bij een sociale dienst. Dan ben jij onze kandidaat om onderzoek te doen naar dossiers, het horen van cliënten en waar nodig beboeten volgens de Participatiewet.

Medewerker Wet Boete Sociale Dienst
Dordrecht | 27 uur per week

Wat ga je bij ons doen?
Als medewerker Wet Boete beoordeel jij of er sprake is van boetewaardig gedrag. Dit gedrag ontstaat als een uitkeringsgerechtigde de inlichtingenplicht van de Participatiewet overtreedt.
Onderdeel van jouw werkzaamheden is een grondig dossieronderzoek. Heeft de klant ons niet eerder iets gemeld in een gesprek bij zijn/haar regievoerder? Hebben wij alle post goed verwerkt? Heeft de klant echt nagelaten om ons te informeren over een feit wat gevolg kan hebben voor de uitkering? Ja?
De kennisgeving wordt aan de klant verzonden en het proces van de boete wordt in gang gezet.

De uitkeringsgerechtigde wordt vooraf in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze bekend te maken. Dit kan door een gesprek of een schriftelijke verklaring (hoor en wederhoor). Is jouw conclusie dat er een schending is van de inlichtingenplicht dan leg je een boete op. Dit doe je via een beschikking. De boete zelf is afhankelijk van de mate van verwijtbaarheid, Je werkt hierbij volgens de procedures binnen de Wet Boete.

Wat neem jij mee?

  • Een afgeronde MBO opleiding bij voorkeur richting sociaal juridische dienstverlening en/ of;
  • MBO+ werk- en denkniveau opgedaan door ervaring en opleiding;
  • Werkervaring bij een Sociale Dienst;
  • Kennis en ervaring met Wet Boete en de Participatiewet;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring met Suite is een pré.

Als medewerker Boete beschik je over een goed ontwikkeld onderscheidingsvermogen. Je bent in staat om de essentie van het verhaal boven water te krijgen. Hiertoe beschik je over een goede mix van empatisch vermogen, gecombineerd met de vaardigheid van het doorvragen om een goed feitelijk beeld te krijgen. Naast lef beschik je ook over incasseringsvermogen en ben je in staat zelfstandig beslissingen te nemen.

Waar kom jij te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst. Wij helpen inwoners van de 7 Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Wij hanteren daarbij de volgende kernwaarden: mensgericht, vernieuwend en samenwerken.

Je bent onderdeel van de afdeling Frontoffice Werk & Inkomen en vormt samen met je collega het team Boete. In deze functie werk je verder samen met de regisseurs Werk, de adviseurs Handhaving en de medewerkers van de Back Office.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring van max. € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris.

Solliciteren of nog meer weten?
Je kunt voor 4 juni 2018 alleen online solliciteren via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met het afdelingshoofd, Johan Knuvers via 06-82163812.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker