Senior juridisch adviseur met specialisatie omgevingsrecht (36 uur)

Jouw functie

Je werkplek 
Je maakt deel uit van de centrale afdeling Juridische Zaken van de gemeente Delft. De afdeling bestaat uit twee onderdelen: JZ en het Rechtsbeschermingsbedrijf. JZ is concern breed verantwoordelijk voor juridische advisering, juridische kwaliteitszorg en juridische control. De juridisch adviseurs van JZ zijn allemaal generalist met betrekking tot de kernactiviteiten van de gemeente, maar hebben ook specialismen of aandachtgebieden. In verband met het ontstaan van een vacature en de behoefte aan versterking op het gebied van het omgevingsrecht, is de gemeente Delft per 1 juli 2018 op zoek naar een senior juridisch adviseur die gespecialiseerd is in omgevingsrecht.

Je rol 
Samen met zes collega-juristen van JZ ben je een vakbekwaam vertegenwoordiger van het taakveld concern juridische zaken. Je adviseert, ondersteunt en begeleidt je collega’s, het management, het college van B&W en de burgemeester op alle voor de gemeente relevante rechtsgebieden: gemeenterecht, staats- en bestuursrecht, contracten- en aanbestedingsrecht, aansprakelijkheid en schadevergoeding, informatie- en privacyrecht, enzovoort. Als juridisch generalist adviseer je concern-breed. Als specialist op het gebied van omgevingsrecht zijn de afdelingen die op dit rechtsgebied werken je belangrijkste klanten binnen de gemeente.

Over jou

Je hebt je bewezen als een proactieve en klantgerichte juridisch adviseur. Netwerken binnen en buiten de organisatie alsmede integraal en interdisciplinair samenwerken zitten in je bloed. Uiteraard ben je analytisch sterk en vanuit je oriëntatie op het concern adviseer je over de beste juridische oplossingen voor de gemeente. Wanneer dat nodig is, stel je je stevig op en je kunt (ook ongevraagd) op een overtuigende manier adviseren over het beheersen van juridische risico’s. Je bent diplomatiek, je hebt een goed gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen en hebt helder inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen. Andere eisen:

  • Je hebt een universitaire studie Nederlands recht succesvol afgerond.
  • Je hebt minstens vijf jaar ervaring als juridisch adviseur van een afdeling Juridische Zaken bij de overheid, bij voorkeur een (middelgrote) gemeente.
  • Je hebt minstens drie jaar ervaring als specialist op het gebied van omgevingsrecht.


Wat we bieden

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). Medewerkers die nog geen aanstelling hebben bij gemeente Delft worden in eerste instantie aangenomen met een proeftijd van een jaar. Bij goed functioneren volgt een vast dienstverband. Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.  Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Robin Marang (afdelingshoofd Juridische Zaken) via telefoonnummer 06 52 73 93 29. Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 11 juni 2018 via de 'Solliciteer' button. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 25 juni 2018. Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Delft, Senior juridisch adviseur met specialisatie omgevingsrecht, jurist, consultant, advies, recht.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid