Juridisch Administratief Medewerker

Ben jij een administratieve duizendpoot? En ben jij bekend met het behandelen van bezwaarschriften? Wil jij aan de slag in een betrokken team van enthousiaste juridisch adviseurs binnen de gemeente Baarn? Dan is dit misschien de baan voor jou!

In verband met pensionering van een van onze collega’s zoeken wij een:

Juridisch-administratief medewerker
voor 24 uur per week

Wij zijn team Intern Advies van de gemeente Baarn en adviseren en faciliteren de organisatie. Wij geloven in een integrale aanpak vanuit verschillende disciplines, waaronder juridisch advies. Binnen Juridische Zaken worden alle werkzaamheden op het gebied van juridische vraagstukken, bezwaarschriften, klachten en Wob-verzoeken afgehandeld.

Jouw werkzaamheden
Als juridisch-administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning binnen Juridische Zaken en ondersteun je de juridisch adviseurs bij hun dagelijkse werkzaamheden. Je werkvoorraad stem je met hen af.

 • Je schrijft en verzendt ontvangstbevestigingen, verdaagbrieven en andere brieven in bezwaar-, beroeps- en klachtenprocedures.
 • Je legt digitale en (waar nog nodig) papieren bezwaardossiers aan en legt de procesbehandeling vast in het gemeentelijk registratiesysteem.
 • Je houdt overzichten van bezwaar, beroep en klachten bij en bewaakt zorgvuldig de termijnen.
 • Je verzamelt alle relevante stukken en maakt de digitale en (waar nog nodig) papieren bezwaardossiers gereed, voor het ter inzage leggen van de stukken en toezenden van stukken aan de rechtbank.
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische voorbereiding van de hoorzittingen van de externe Adviescommissie Bezwaarschriften.
 • Overige correspondentie handel je zelfstandig af.


Jouw kwaliteiten
In grote lijnen komt dat erop neer dat je gewend bent aan deadlines, je veel dingen naast elkaar kunt doen en desondanks het overzicht weet te behouden en snel kunt schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je hebt een hands-onmentaliteit.

 • Je hebt een afgeronde juridisch-administratieve opleiding op mbo-niveau.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie.
 • Je hebt kennis van juridische termen en procedures op bestuursrechtelijk gebied
 • Je hebt sterk in mondeling en schriftelijk communiceren en bent in staat juridische procedurele brieven op te stellen.
 • Je bent digitaal zeer vaardig en hebt een goede beheersing van MS Office. Ervaring met registratiesysteem Zaaksysteem.nl is een pre.


Wij bieden jou
Het bruto maandsalaris is ingeschaald in schaal 7 en je verdient tussen € 2.040,- en maximaal € 2.986,- bij een fulltime dienstverband. Dit is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.
De functie is bij aanvang voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling. Voor gemeenteambtenaren gelden de arbeidsvoorwaarden van de CAR-UWO.

Naast een passend salaris bieden wij:

 • Het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 16,8% boven op je brutosalaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren.
 • Een goede balans tussen privé en werk staat hoog in ons vaandel. Daarom zijn er mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken.
 • En ontwikkelingsmogelijkheden! We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. De organisatie kent daarom een ruim opleidingsbudget.


Waar kom je te werken?
Juridische Zaken bestaat uit drie juridisch adviseurs bestuursrecht, een jurist grondzaken, een juridisch-administratief medewerker en een inkoopadviseur. We werken nauw samen met de juridisch controller binnen de Concernstaf.

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities verder te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners en ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging: loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een prettige werkomgeving. Wie bij ons werkt, kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een interessante werkomgeving. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel.

Solliciteren
Zin om bij ons te komen werken? Stuur dan je motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer 18-13, aan het College van Burgemeester en Wethouders van Baarn per mail naar: solliciteer@baarn.nl. Je kunt tot en met 10 juni 2018 op deze vacature reageren. De gesprekken vinden plaats in week 25.

Heb je vragen over de vacature of onze organisatie, neem dan contact op met Nathalie Sanchez, teammanager Intern Advies, 06-25464199 of met Paul Janse en Hedwig Duindam, adviseurs Juridische Zaken via 035-5481611. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.baarn.nl.

Vanuit privacy overwegingen zullen motivatiebrief en cv na de selectie binnen 4 weken uit onze administratie verwijderd worden. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker