Juridisch adviseur

Juridisch adviseur

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Justitiële Informatiedienst

Functieomschrijving
De afdeling Juridische Zaken ondersteunt de directies en afdelingen van Justid, de Justitiële Informatiedienst, en — in het verlengde daarvan — de algemeen directeur en het directieteam op juridisch terrein. Als juridisch adviseur speel jij, samen met de rest van de afdeling, een belangrijke rol in de lopende implementatie van de nieuwe EU-regelgeving op het gebied van privacy.

Jij geeft voor Justid juridisch advies, in het bijzonder ten aanzien van privacyvraagstukken en de relevante wet- en regelgeving. Denk daarbij aan de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg), het Besluit identiteitsvaststelling verdachten en veroordeelden, de Algemene verordening gegevensbescherming en overige regelgeving.

In meer algemene zin adviseer je als (senior) juridisch adviseur jouw collega’s binnen Justid en het ministerie van Justitie en Veiligheid, gevraagd en ongevraagd, over de juridische (on)mogelijkheden om bepaalde gegevensverwerkingen al dan niet uit te voeren. Ook ben je actief betrokken bij het opstellen van samenwerkingsconvenanten met publieke en private partners, verwerkers- en dienstverleningsovereenkomsten. En je denkt mee over vernieuwende (al dan niet geautomatiseerde) vormen van informatievergaring door ketenpartners.

Daarnaast neem je namens Justid deel aan projecten en werkgroepen. Ook de voorbereiding van bezwaar- en beroepsprocedures, de behandeling van schadeclaims, en Wob- en Wbp-verzoeken kunnen tot jouw takenpakket behoren. Net als het behandelen van NO-klachten en Awb-klachten, het opstellen van mandaatbesluiten en overige besluiten, of de bestuurlijke afhandeling van individuele zaken en incidenten.

Functie-eisen

 • Je hebt een academische studie rechtsgeleerdheid afgerond.
 • Je hebt zowel kennis van als ervaring op het gebied van het bestuursrecht en het strafrecht.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van of affiniteit met privacy(regelgeving) en informatieverwerking.
 • Je hebt het liefst al enkele jaren werkervaring binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid en/of onze partners.
 • Je beschikt over een goed analyserend vermogen en bent oplossingsgericht.
 • Je kunt snel en doortastend optreden.
 • Je bent samenwerkingsgericht en hebt overtuigingskracht.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.038 – Max. €4.669 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 28
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. 

Bijzonderheden

 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving. Kandidaten met een hands-onmentaliteit zijn bij ons prima op hun plaats en er is ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Medewerkers als bedoeld in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) nodigen we uit te reageren.
 • Solliciteren? Mail een uitgebreide motivatie en je cv naar vacatures@justid.nl, onder vermelding van het vacaturenummer.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid