Junior Rechtshulpverlener Contracten en Aansprakelijkheidsrecht

SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn verantwoordelijk, pro-actief, passie en duidelijk.

SRK Rechtsbijstand is voor MKB op zoek naar een:

Junior Rechtshulpverlener Contracten en Aansprakelijkheidsrecht

Fulltime

De afdeling
De sector MKB bestaat uit twee teams van rechtshulpverleners en advocaten. Je werkt in een team van specialisten die optreden in de verschillende rechtsgebieden. In de functie van Rechtshulpverlener Contracten en aansprakelijkheid behandel je een grote variëteit aan zaken. Dit betreft onder meer algemeen verbintenissenrecht, onrechtmatige daad, verzekeringsgeschillen, aanneming van werk, franchisezaken, handelsnaam- en domeinnaamrecht zaken. 

Je verleent deze juridische bijstand aan verzekerde MKB’ers van bij SRK aangesloten verzekeringsmaatschappijen en je bent verantwoordelijk voor je eigen bestand. Het voeren van procedures, inclusief zittingen, is een belangrijk onderdeel van het werk. 

Functie-omschrijving
Als Junior Rechtshulpverlener:

  • Verleen je rechtshulp aan verzekerden van bij SRK Rechtsbijstand aangesloten verzekeringsmaatschappijen;
  • Behandel je onder begeleiding van een ervaren begeleider zelfstandig het gehele juridische traject van een dossier;
  • Ben je uitstekend in staat voor de belangen van jouw klanten op te komen, doordat je een specialist wordt op een aantal van de bovengenoemde rechtsgebieden;
  • Werk je in een team van specialisten;
  • Voer je in de praktijk regelmatig procedures bij het kantongerecht.


Functie-vereisten
Als Junior Rechtshulpverlener:

  • Beschik je over een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht en heb je minimaal 1 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een mkb-praktijk;
  • Ben je in staat je te profileren als klantgerichte rechtshulpverlener. Dit houdt in dat je communicatief vaardig en zelfstandig bent en ook planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast weet je te overtuigen en sta je stevig in je schoenen;
  • Vindt je het belangrijk om up-to-date te blijven op het eigen vakgebied, zodat je veranderingen en ontwikkelingen op het vakgebied in de praktijk kunt toepassen. Daarbij signaleer en initieer je nieuwe kansen en praktische oplossingen voor SRK en haar klanten;
  • Beschik je over de kerncompetenties van SRK, te weten: klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit.


De kernwaarden van SRK – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. 

Wat bieden wij?
SRK is een organisatie in beweging, met een collegiale en informele sfeer en met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Als je wilt kun je iedere dag op een andere werkplek inloggen. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling. Binnen de fiscale ruimte (WKR) bieden we daarnaast mogelijkheden om bijvoorbeeld een fiets of laptop te kopen of gebruik te maken van bedrijfsfitness op diverse locaties. 

Informatie en sollicitatie vacature Junior Rechtshulpverlener
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wendy de Swart, HR Adviseur, op telefoonnummer 079-3303127. 

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar SRK Rechtsbijstand, t.a.v. afdeling HRM, via onze sollicitatiepagina.

Een pre employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch