Juridisch Adviseur vastgoed en overheid

Binnen gemeente Nissewaard stellen we de klant centraal.  We ondernemen als lerende organisatie continue stappen om onszelf te verbeteren en gaan steeds meer flexibel werken (in tijd en plaats) binnen onze ambitieuze organisatie. Wij zijn op zoek naar mensen die zich in onze organisatie thuis voelen: resultaatverantwoordelijk, gericht op samenwerken, integer en netwerkvaardig.

De afdeling Accommodaties is onderdeel van het cluster Leefomgeving binnen gemeente Nissewaard. Als afdeling richten wij ons op het beheer en de instandhouding van circa 240 gemeentelijke accommodaties. De accommodaties zijn zeer divers zoals bijvoorbeeld, een theater, bibliotheek, parkeergarages of het stadhuiscomplex. Met onze externe partners wordt altijd gezocht naar mogelijkheden om de primaire processen nog beter te kunnen ondersteunen. Efficiënter, kwalitatief beter en/of tegen lagere kosten. Ons uitgangspunt hierbij is om dit klantgericht en zo professioneel mogelijk te doen. Onze eigen organisatie, gebruikers en huurders willen we zo goed mogelijk ondersteunen.

De afdeling bestaat uit vier teams. Team Vastgoed, team Front Office en Administratie, team Parkeren en tenslotte team Facilitaire Dienstverlening. Ieder van deze teams heeft behoefte aan gedegen juridische ondersteuning op het gebied van vastgoed en verbintenissenrecht als ondersteuning voor de bedrijfsvoering.

Voor het team Vastgoed zijn wij op zoek naar iemand die een echte aanpakker is. Iemand die houdt van een dynamische werkomgeving met veel diversiteit aan vraagstukken. Die goed samen kan werken met de directe collega’s binnen de afdeling, maar ook met de centrale juridische afdeling en daarbuiten.

Juridisch Adviseur vastgoed en overheid
Spijkenisse | Fulltime

Taken
Regelmatig zijn er binnen de afdeling vraagstukken waarbij de behoefte voor ontstaat voor een stevig juridisch advies. Dit gaat bijvoorbeeld om rechten van opstal met sportverenigingen, vraagstukken op het gebied van verenigingen van Eigenaren of aansprakelijkheidstellingen, schadeafhandelingen, ingebruikgevingen of vaststellingsovereenkomsten of aanbestedingen op het gebied van facilitaire dienstverlening of parkeerapparatuur. Kortom zeer veelzijdig.

Jouw rol
Jij bent een belangrijke adviseur binnen de afdeling als het gaat om juridisch advies. Je richt je op gevraagde en ongevraagde advisering, ondersteuning het ontwikkelen van goede standaarden en werkwijzen. Je volgt belangrijke ontwikkelingen op het gebied van wet en regelgeving m.b.t. de vastgoedmarkt, aanbestedingen en contractvormen m.b.t. bedrijfsvoering en onderhoud. Je bent een echte netwerker, communicatief vaardig en kan de gemeente in gesprekken helder en duidelijk vertegenwoordigen.

 • Het overgrote deel van de werkzaamheden bestaat uit het ondersteunen van de medewerkers van de afdeling Accommodaties door:
 • Advisering bij-, het opstellen van- of het toetsen van (huur)overeenkomsten en/of algemene voorwaarden ten behoeve van de gemeentelijke accommodaties.
 • Advisering bij aanbestedingen voor facilitaire diensten en inkoop van goederen of apparatuur
 • Het (mede)opstellen van correcte gemeentelijke collegeadviezen ten behoeve van de besluitvorming.
 • Advisering aan-, ondersteuning van- en deelname aan projectteams van de afdeling.
 • Juridische vraagstukken zelfstandig op te pakken. Bij complexe zaken opereer je in samenwerking met de stafjurist van de centrale afdeling Juridische en Bestuurlijke zaken (JBZ).

Wat vragen wij

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding Rechten, afstudeerrichting Privaatrecht en/of vastgoedrecht.
 • Kennis van huurrecht bedrijfsruimte.
 • Kennis van aanbestedingsrecht heeft een sterke voorkeur
 • Aantoonbare en relevante werkervaring (bij voorkeur bij een lokale overheid).
 • Gevoel voor politiek- bestuurlijke verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij
Het salaris voor deze functie is maximaal € 4.859,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. De hierboven genoemde taken zijn binnen het functiegebouw ingedeeld in de functiefamilie Adviseur, bandbreedte B.

Nissewaard Leert!
Wij willen als organisatie dat onze medewerkers in staat zijn zichzelf constant aan te passen aan de huidige ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee een vanzelfsprekendheid binnen de gemeente Nissewaard. Deze “lerende organisatie” maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Contact en solliciteren
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de heer R.P.H. Kisters, Afdelingshoofd Accommodaties, telefoon (0181) 69 6830. Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan vóór 13 juni 2018 via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Juridisch Adviseur vastgoed en overheid, Spijkenisse, Zuid-Holland, HBO, WO, Recht, Privaatrecht, vastgoedrecht, huurrecht, juridisch, overheid, gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker