Teamleider Juridische Dienstverlening

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie met betrokken collega’s en beheers je verschillende leiderschapsstijlen? Kan je op inspirerende wijze leiding geven en bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen? Lees dan vooral verder!
 

Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar een

Teamleider Juridische Dienstverlening

Zwangerschapsvervanging vanaf medio augustus

24-28 uur per week

Standplaats Rotterdam


Over ons
Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken, vermissingen en calamiteiten. Zij zijn er ook voor nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. De hulp is altijd kosteloos, dankzij financiering vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp.

Slachtofferhulp Nederland werkt met 1100 vrijwilligers en 460 beroepskrachten, die professioneel zijn opgeleid en getraind. Zij werken als één team samen om slachtoffers zo goed mogelijk te ondersteunen bij alles wat op ze afkomt na een ingrijpende gebeurtenis. De hulp vindt plaats op één van de locaties of bij het slachtoffer thuis. Zij werken vanuit locaties verspreid over het hele land en een landelijk kantoor in Utrecht.

Het is hun missie om slachtoffers te ondersteunen bij het verwerken van de gebeurtenis en, waar mogelijk, het herstellen dan wel verlichten van de materiële en immateriële schade. De zelfredzaamheid en weerbaarheid van het slachtoffer zijn daarbij het uitgangspunt. Daarnaast spant Slachtofferhulp Nederland zich in voor de verbetering van de positie en rechten van slachtoffers in het algemeen en stimuleert zij de kennisontwikkeling op dit gebied.

Juridische Dienstverlening
Na een misdrijf krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties, schaderegelingen, juridische procedures en emoties. Binnen de divisie Juridische Dienstverlening informeren we slachtoffers van een misdrijf over het strafproces en ondersteunen we hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Daarnaast vindt er beleidsontwikkeling op tactisch en operationeel niveau plaats. In de keten werken we nauw samen met de Politie, het Openbaar Ministerie, de Reclassering en de Raad voor de Kinderbescherming bij het aanpakken van de veelvoorkomende criminaliteit (ZSM).

Wat ga je doen?
Het domein van de juridische dienstverlening is volop in beweging. Slachtofferhulp Nederland fungeert ten behoeve van het slachtoffer als schakel tussen de diverse ketenpartners.

Naast de bestaande juridische dienstverlening gericht op het begeleiden van slachtoffers in het strafproces nemen wij als ketenpartner deel aan de ZSM-werkwijze, waarbij het proces van beoordelen, straffen en uitvoeren in elkaar is geschoven. Binnen ZSM zijn wij dé instantie om actief de belangen en situatie van het slachtoffer voor het voetlicht te brengen bij ketenpartners, in het kader van het vooronderzoek van de Officier van Justitie.

Als teamleider maak je deel uit van de Juridische Dienstverlening en geef je in een werkgebied leiding aan een team bestaande uit gemiddeld 25 (onbetaalde en betaalde) medewerkers. De teamleider ressorteert hiërarchisch onder de Regiomanager.

Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan medewerkers en ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling. In deze functie coördineer je, zorgt voor de planning van de werkzaamheden en bent verantwoordelijk voor de afgesproken productie en kwaliteit.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor

 • een adequate kwalitatieve en kwantitatieve inzet van de medewerkers in het werkgebied;
 • de levering van managementinformatie;
 • het behalen van de afgesproken resultaten;
 • het creëren van een werkklimaat waar leren, verbinden en samenwerken vanzelfsprekend is;
 • het in voorkomende gevallen afhandelen van klachten van cliënten over de begeleiding of hulpverlening;
 • de ontwikkeling, realisatie en implementatie van beleid.


Jij

 • Hebt afgeronde hbo-opleiding Recht of SJD
 • Hebt ervaring in een leidinggevende functie
 • Bent besluitvaardig en resultaat gericht
 • Hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Bent organisatiesensitief en een goede netwerker


Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan bij een maatschappelijke organisatie. Samen en gedreven kenmerken de informele cultuur die binnen de organisatie heerst. Medewerkers herkennen zich in onze kernwaarden: deskundig, betrouwbaar en daadkrachtig.

De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €2.652,- en maximaal € 3.669,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De CAO Sociaal Werk is van toepassing. Wij kennen een eindejaarsuitkering binnen een individueel keuzebudget. Het betreft een aanstelling voor de duur van de zwangerschapsvervanging.

Een antecedenten-/veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de procedure. Evenals het overleggen van een VOG.

Interesse?
Wacht dan niet langer en stuur je CV en motivatie vóór 19 juni 2018 via onze sollicitatiepagina. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monica Wamelink, Regiomanager (06-23150144). Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Reinette Bouwer, (06-5370833).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Teamleider Juridische Dienstverlening Rotterdam, Teamleider, Leidinggevende, Juridisch, Juridische vacatures Rotterdam, Legal, Recht, SJD, Sociaal Juridische Dienstverlening
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch