Ervaren belastingadviseur Corporate & International Tax

CMS is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld en de grootste juridische dienstverlener in Europa. Met 4500 juridische professionals in 74 kantoren wereldwijd bieden wij onze cliënten gespecialiseerde juridische en fiscale diensten. Wij onderscheiden ons daarbij door betrokkenheid en kennis van onze cliënten en de sectoren waarin zij actief zijn.

In Nederland behoort CMS tot de toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 160 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, actief vanuit Amsterdam, Brussel en Utrecht, ondersteunen wij cliënten met onze kennis, ervaring en creativiteit.

Onze fiscale sectie in Amsterdam bestaat uit 8 fiscalisten die op hoog niveau hun werk verrichten. De fiscale sectie is werkzaam voor (internationale) corporate cliënten, financiële instellingen en (semi-)overheden. Onze fiscalisten adviseren met name op het gebied van internationaal belastingrecht, vennootschapsbelasting en indirecte heffingen. De focus ligt daarbij op Corporate/M&A, Banking & Finance en Real Estate.

Uniek aan CMS is de intensieve samenwerking tussen advocaten, notarissen en fiscalisten op veelal grensoverschrijdende dossiers.

CMS is voor haar fiscale sectie in Amsterdam momenteel op zoek naar een:

Ervaren Belastingadviseur Corporate & International Tax (40 uur)

Functie

Als belastingadviseur corporate & international tax ligt je focus op vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht ten aanzien van fusies en overnames, vastgoedtransacties en financieringsproducten. Je werkt voornamelijk in het Engels en veelal binnen een team waarin onze verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Regelmatig zul je ook samenwerken met collega's in het buitenland.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het analyseren van fiscale problemen, het opstellen van geïntegreerde adviesmemo's, verzoek- en bezwaarschriften aan de Belastingdienst en de fiscale onderdelen in overeenkomsten, alsmede het voeren van overleggen met concullega's en met de fiscus. Daarnaast zul je ook tax due diligence onderzoeken uitvoeren en de bijbehorende rapportages opstellen.

Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden geniet je een grote mate van zelfstandigheid. Er wordt ook van je verwacht dat je de verantwoordelijkheid neemt om jezelf te profileren binnen en buiten de organisatie, bijvoorbeeld door het schrijven van newsflashes, het verzorgen van (interne en externe) traingingen en deelname aan relevante evenementen. Ten slotte zul je junioren aansturen en begeleiden.

Vereisten

 • Afgeronde opleiding fiscaal recht en/of fiscale economie en afgeronde NOB-opleiding;
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring in het internationaal belastingrecht en de Nederlandse vennootschapsbelasting bij een van de Big 4 of bij een advocatenkantoor;
 • Bovengemiddeld analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Stevige persoonlijkheid, stressbestendig, no-nonsense.

Wij bieden

 • een dynamische en internationale werkomgeving;
 • goede samenwerking binnen een bevlogen en gespecialiseerd team;
 • ruime ontplooiings- en specialisatiekansen;
 • intensief contact met collega's en cliënten uit binnen- en buitenland;
 • de mogelijkheid om een eigen praktijk op en uit te bouwen;
 • goede arbeidsvoorwaarden met de mogelijkheid tot doorgroei binnen CMS.

Interesse?

Herken jij je in het profiel en voldoe je aan de functievereisten? Klik dan links van deze pagina op de 'solliciteer knop' of stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae. Deze kun je per e-mail sturen aan: recruitment@cms-dsb.com t.a.v. Misha Verbeek (Recruiter). 

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Herman Boersen (belastingadviseur; partner) via herman.boersen@cms-dsb.com of 020 301 6211.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Belastingadviseur