Casemanager Omgevingsverzoeken WABO

Professional gezocht voor omgevingsvergunningen en advisering. Wij zijn dus op zoek naar jou!

De samenleving
Een mooie gemeente met ruim 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

De organisatie
Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijk vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. We profileren ons als duurzame gemeente en bereiden ons voor op de Omgevingswet. Wil je weten hoe onze organisatie werkt, bekijk dan ons organisatieplan.

Het team
Je gaat aan de slag binnen het team Omgevingsverzoeken. Dit team kent 17 teamleden, waarvan 7 casemanagers (vergunningverleners) Het team professionaliseert zich met procesgericht werken, implementatie van het vergunningenbeleid en het digitaal afhandelen van de producten. Dit alles met het oog op een goede dienstverlening, welke op een “warme” en persoonlijke manier wordt vormgegeven.

Casemanager Omgevingsverzoeken WABO
31 uur per week | Doorn

Wat is het doel van de functie?
Het afhandelen van omgevingsverzoeken en adviseren aan inwoners & ondernemers.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je bent verantwoordelijk voor het totale proces en de inhoud van de verschillende omgevingsverzoeken (meldingen, principeverzoeken en omgevingsvergunningen). Naast bouwen gaat het vaak om monumenten, strijdig gebruik, slopen, brandveilig gebruik, aanleggen en milieu.
 • Je toetst verzoeken aan wet- en regelgeving, waaronder het bestemmingsplan, de beheersverordening, het afwijkingenbeleid en het Bouwbesluit.
 • Je vraagt advies aan interne en externe adviseurs en verwerkt deze integraal.
 • Je stelt bij bezwaren een verweerschrift op en vertegenwoordigt het college bij de bezwarencommissie.
 • Je adviseert inwoners en ondernemers met betrekking tot het bestemmingsplan, afwijkingsprocedures, vergunningsvrij bouwen, zowel mondeling als schriftelijk (mail, telefonisch, brief en balie).

Wat vragen wij?

 • Voor deze functie zoeken wij een medewerker met een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur met een bouwkundige, planologische of een juridische specialisatie met de aanvullende opleidingen ABW-1 en 2
 • Je bent een netwerker, representatief, een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt kennis en affiniteit met processen en procesgericht werken.
 • Je bent een generalist die werkt als een spin in het web bij de afhandeling van de vergunningen, meldingen en principeverzoeken.
 • Je stuurt op een goede dienstverlening, korte doorlooptijden en een integraal besluit.
 • Je bent resultaatgericht, proactief, flexibel, werkt en denkt integraal en beschikt over gevoel voor ambtelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen. 
 • Je kunt omgaan met conflictsituaties, maar blijft klantvriendelijk.
  Tenslotte ben je iemand die het initiatief toont, verantwoordelijkheid neemt, lef heeft en je kunt je inleven in een ander.

Onze kernwaarden zijn: omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerkend en zelfreflectief.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een afwisselende baan in een informele, open en collegiale werksfeer met ontwikkelingsmogelijkheden. Wij werken volgens het Nieuwe Werken, waaronder flexibele werktijden en thuiswerken. Deze functie biedt een aanloopschaal 8 en functieschaal 9 van de CAR/UWO. Het bruto maandsalaris bedraagt tussen de € 2.335,- en € 3.805,- basis van een 36-urige werkweek. Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,8%, dat je vrij kunt besteden of inzetten voor beschikbare doelen zoals aankoop verlof en opleiding.

Reageren doe je zo
Schriftelijk reageren kan tot uiterlijk 19 juni 2018 via de sollicitatiebutton. De 1e sollicitatieronde is 25 juni in de ochtend en de volgende ronde is 29 juni in de ochtend. Het arbeidsvoorwaardengesprek is gepland op 3 juli aanstaande.  Het vacaturenummer is 29-OM-18.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Gert Zaaijer, teamleider Omgevingsverzoeken, zijn telefoonnummer is 06 – 282 363 69 of Marjan Onderstal, Adviseur P&O, haar telefoonnummer is 0343-282 360 40.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Casemanager Omgevingsverzoeken WABO vacature, Doorn, Utrecht, HBO, Overheid, Gemeente, WABO, juridisch, recht, Ruimtelijke Ordening


Vergelijkbare zoekopdrachten: Contractmanager, Overheid