Advocaat-stagiair(e) Intellectuele eigendom, IT & Privacy

Momenteel hebben we een vacature voor een advocaat-stagiair(e) Intellectuele eigendom (“IE”), IT & Privacy, standplaats ’s-Hertogenbosch/Eindhoven.

De Business Unit IE / IT & Privacy

Binnen ons kantoor werken we in Business Units, ingedeeld per rechtsgebied, met aan het hoofd een Business Unit Coördinator. De advocaten van de Business Unit IE / IT & Privacy zijn ieder gespecialiseerd in één of meerdere gebieden die onder het IE-recht in de brede zin van het woord vallen, zoals het merk-, auteurs-, octrooi-, modellen- en handelsnaamrecht. Zij zijn ook bij uitstek deskundig op het gebied van ICT-recht en nieuwe media. Met hun kennis er ervaring zijn zij thuis in de specifieke procespraktijk van het Intellectuele Eigendom. Deze praktijk kenmerkt zich door snel procederen via kort geding- procedures. Ook het verstrekken van advies vormt een belangrijk onderdeel van de praktijk.

Bovendien is een aantal van de advocaten van deze Business Unit bij uitstek deskundig op het gebied van het Privacy-recht. Deze specialisten adviseren onder meer over Privacy en Compliance trajecten.

De advocaten die werkzaam zijn binnen de Business Unit IE / IT & privacy vertegenwoordigen een groot aantal nationaal en internationaal opererende bedrijven en instellingen.

Wij zijn opzoek naar een advocaat-stagiair(e) die een hybride rol gaat spelen in deze Business Unit en die aantoonbare affiniteit heeft met zowel het intellectuele eigendomsrecht als het privacy-recht. Qua door de advocaat-stagiaire te verrichten werkzaamheden, zal de verdeling tussen IE-recht en privacy-recht ongeveer 50/50 zijn.

Wie verwachten wij?

Jij weet jouw collega's te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Je kunt goed plannen en organiseren en kunt in meerdere projecten gelijktijdig werken. Uiteraard ben je deskundig in je specialisatie en sterk in woord en geschrift. Je weet de gestelde doelen met succes te realiseren. Je draagt op actieve wijze bij aan de ontwikkeling van onze Privacy praktijk en draait als advocaat zo snel mogelijk volwaardig mee in ons team. De Business Unit IE / IT & Privacy is volop bezig om haar positie in de markt verder te verstevigen. Wij bieden jou de mogelijkheid om daar op proactieve wijze aan mee te werken!

De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

Je hebt je Master succesvol afgesloten. Je hebt goede studieresultaten behaald, je bent zeer gemotiveerd om een uitstekend advocaat te worden en bereid in jezelf te investeren. Je bent besluitvaardig en ambitieus. Je bent gedreven en gefascineerd door het IE-recht en het Privacy-recht. Je bent een enthousiaste en slagvaardige teamgenoot. De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

  • heeft 0 tot 4 jaar werkervaring;
  • aantoonbare affiniteit op het gebied van IE-recht en Privacy-recht;
  • heeft uitstekende studieresultaten behaald in de Master;
  • blinkt uit in schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid, ook in het Engels;
  • beschikt over een praktische en doelgerichte insteek;
  • heeft gevoel voor diplomatie en is sociaalvaardig;
  • gaat voor het belang van de cliënten;
  • toont initiatief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel; en
  • heeft een zakelijk voorkomen en gevoel voor commercie.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren advocaat, de patroon, de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en word je in de gelegenheid gesteld om je als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. We stimuleren en ondersteunen je bij het volgen van een specialisatieopleiding. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we in ons hoogwaardige opleidingsprogramma De Holla Academy aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat en kan je worden begeleid door een externe coach. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega's een prettig team vormen.

Holla Advocaten

Holla Advocaten heeft zich gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, not-for-profit organisaties, zorginstellingen en particulieren. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

Bij Holla Advocaten nemen wij het hoogstpersoonlijk. Dit betekent dat wij betrokken zijn bij onze cliënten en nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is de juridische sparringpartner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een inspirerende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek.

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) aan de afdeling HR door op de solliciteerbutton naast de vacature te drukken. In geval van vragen kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 088 – 440 24 00 of mail naar hr@holla.nl.

De inschrijving voor deze vacature sluit 30 juni 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)