Juridisch adviseur Handhaven

JURIDISCH ADVISEUR HANDHAVEN
Wij zoeken een doortastende, enthousiaste en ervaren jurist voor 36 uur per week.

Word jij enthousiast van bestuursrechtelijke handhaving, dan zijn wij op zoek naar jou!


Wie zijn wij
De afdeling Handhaven Bouwen&Milieu bestaat uit circa 25 medewerkers en is onderdeel van het Cluster Omgeving & recht. Binnen dit Cluster werken juristen Bestemmen, Vergunnen en Handhaving. Het werkveld van deze functie ligt in het Team Handhaving. Het team met acht juridisch adviseurs zet zich op een betrokken en bevlogen wijze in voor het versterken van handhaving in Enschede. Het vinden van de juiste balans tussen kwantiteit en kwaliteit is een gezamenlijke uitdaging welke, gericht op verbetering, altijd in ontwikkeling is.

We stimuleren bedrijven en onze inwoners hun verantwoordelijkheid te nemen en wij bieden hen ruimte voor eigen initiatief. Wanneer hierin spanning ontstaat, wegen wij zorgvuldig alle belangen af. Als de grenzen van onze kaders op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en geloofwaardigheid worden overschreden, treden wij doortastend op. Hierbij overzien wij het gehele kader van belangen en betrokken partijen, intern en extern. 

Wie zoeken wij?
Samen met je collega’s werk je in een gedreven team mee aan het versterken van een mooie, veilige en prettige woon-, werk- en leefomgeving. Wij willen binnen het vakgebied en proces van handhavend optreden toonaangevend en innovatief zijn en wij zoeken een collega die ons daarbij versterkt. We zijn in onze aanpak oplossingsgericht, kijken daarbij over onze eigen grenzen heen en benaderen zaken vanuit de gehele keten van ontwerp (visie/beleid), vergunningverlening tot en met handhaving. Kerntaak binnen deze functie is het inzetten van bestuursrechtelijke handhaving van bouw-, milieu-, en ruimtelijke regelgeving, drank- en horecawet en van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Hoofdtaken:

 • Het behandelen van handhavingszaken (van voorbereiding tot invordering) door het voeren van gesprekken met overtreders en/of betrokken partijen, het opstellen van brieven en besluiten;
 • Het adviseren over handhavingsvraagstukken en -beleid, zowel naar inwoners toe, als ook intern en richting het bestuur;
 • het zoeken naar en doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen op/in handhaving van het omgevingsrecht in relatie tot alle taakvelden van de afdeling;
 • Het behandelen van zienswijzen en bezwaar- en beroepschriften ten behoeve van besluitvorming en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de Commissie Bezwaarschriften, de Rechtbank en de Raad van State.


Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding – bij voorkeur rechtsgeleerdheid - of een bestuurlijk juridische opleiding op tenminste HBO niveau;
 • Je hebt een positief kritische houding, bent nieuwschierig, leergierig, bevlogen en flexibel;
 • Je beschikt over bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
 • Je bent een stevige en vasthoudende persoonlijkheid, durft zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven;
 • Je weet je stijl van communiceren af te stemmen op de ander/gesprekspartner en weet om te gaan met uiteenlopende belangen.
   

Wat bieden we?
Naast een leuke functie en enthousiaste collega's die graag met je aan de slag willen, bieden wij goede arbeidsvoorwaarden. Inpassing van het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en vindt plaats in salarisschaal 10 van de Enschedese Arbeidsvoorwaardenregeling. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Meer informatie?
Inlichtingen over deze functie kun je krijgen bij Rianne Wilschut, teamleider Handhaving (tel.nr. 06 3045 3794) of Vincent Wolters, afdelingshoofd Handhaven Bouwen & Milieu (tel. nr. 06 53157499).

Je sollicitatie kun je richten aan de Gemeente Enschede, t.a.v. Rianne Wilschut, p/a afdeling P&O/Matchpoint (Stadhuis, kamer 64). Maak daarvoor gebruik van de "Solliciteer" button en vul je gegevens in in het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee.

Heb je geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in door op dezelfde button te klikken en vervolgens te kiezen voor Inschrijven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Datum gepubliceerd : 06 juni 2018
Sluitingsdatum : 01 juli 2018
Uren : Vaste vacature (s) voor 36 uur(en)
Organisatie : Gemeente Enschede

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Enschede, Jurist, Adviseur, Juridisch medewerker.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid