Stafmedewerker Toezicht & Kwaliteit (32 uur)

Ben je een jurist met interesse voor de bestuurlijke verhoudingen? Ben je thuis in toetsingsprocedures? En ben je sterk in het zelfstandig afhandelen van (toetsings)dossiers? Dan ben jij misschien de nieuwe stafmedewerker in ons team.

Per juli is de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) op zoek naar een:

Stafmedewerker Toezicht & Kwaliteit (32 uur)

Het team van toetsing & kwaliteit

Het team van 1 afdelingshoofd en 5 medewerkers ondersteunt de Raad voor Toezicht bij de uitvoering van zijn taken. Hoofdactiviteit is het afhandelen van de (her)toetsingen van accountantskantoren en de daaruit voortkomende juridische procedures.

Taken

Je zorgt voor de juridische ondersteuning binnen het team. Je behandelt toetsingsdossiers en verzorgt de correspondentie. Daarnaast ondersteun je de Raad voor Toezicht secretarieel en organisatorisch bij zijn maandelijkse vergadering en adviseer je de Raad op beleidsmatig en/of juridisch vlak. In dat verband coördineer je overige organisatorische werkzaamheden van het team en voer je tuchtrechtelijke en bestuursrechtelijke procedures. Je bent inhoudelijk aanspreekpunt voor collega’s en externen en participeert in diverse overleggen met ketenpartners waaronder de Autoriteit Financiële Markten.

Functie-eisen

  • Je hebt aantoonbaar HBO-WO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde hbo-opleiding op juridisch (bestuurlijk) gebied
  • Werkervaring op het gebied van tuchtrecht- en bestuursrechtelijke procedures is een pre
  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in verband met de helpdesk en te voeren correspondentie
  • Je bent in staat zelfstandig en goed in teamverband te werken. Je bent in staat problemen te signaleren en deze op te lossen. Je deelt kennis en ervaring met je collega’s, zoekt draagvlak voor oplossingen en betrekt collega’s bij de uitvoering.
  • Vanuit je professionaliteit en integriteit neem je besluiten met oog voor de impact daarvan voor betrokkenen.

Wij bieden

Een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer in een kantoor op de Zuidas in Amsterdam met open space en mogelijkheden voor thuiswerken. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform (waaronder bijvoorbeeld een goede opleidingsregeling, een fietsregeling, 13e maand, en bedrijfsfitnessregeling). Het salaris bedraagt maximaal € 4.598,-  bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Het aanvangssalaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring. Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie en reactie
Vragen? Neem dan contact op met Marieke van der Meer, hoofd Toezicht & Kwaliteit / secretaris Raad voor Toezicht via  020-30 10 453. Of met Pia de Waal, sr. HR-adviseur, telefoonnummer 020-3010202. Je schriftelijke motivatie en CV kun je richten aan de afdeling HRM, ter attentie van Pia de Waal (HRM@nba.nl).

NBA

De NBA is de beroepsorganisatie van alle ruim 21.000 accountants in Nederland. De NBA behartigt de belangen van haar leden, biedt verschillende vormen van ledenservice, is verantwoordelijk voor de regelgeving en is de spreekbuis van het beroep. Bij onze organisatie werken verdeeld over de verschillende afdelingen ongeveer 160 medewerkers. De NBA is een middelgrote organisatie waar voldoende ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig zijn. Kennis delen is vanzelfsprekend in een kennisorganisatie als de NBA. De NBA bevindt zich in een veranderende omgeving door invoering van maatregelen uit het rapport “In het publiek belang”.  Vorming van een nieuwe visie op de beroepsuitoefening en het opzetten van een nieuwe governance vormen de uitdagingen voor de NBA.  Wij hechten aan een resultaatgerichte aanpak in al onze activiteiten en hebben veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van onze medewerkers. Tussen leiding en personeel bestaan korte lijnen. De werksfeer kan worden omschreven als constructief en open.      

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist