DPA’s Junior Interim Legal Counsel

Er leiden meerdere wegen naar de juridische top! Wat is de weg die jou als professional het beste past? DPA Professionals biedt jou als afgestudeerd jurist met zo’n 0.5 tot 3 jaar stage- en/of werkervaring de kans om in korte tijd veel ervaring en kennis op te doen in de juridische wereld. Hoe meer ervaring jij tot dusver al hebt opgedaan; hoe sneller jij inhoudelijk stappen kunt gaan maken. Lijkt het jou een mooie uitdaging om als interim bedrijfsjurist een steile leercurve door te maken en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven? Kickstart dan jouw juridische carrière als Junior Interim Legal Counsel bij DPA Professionals!

Wat je gaat doen

Als Junior Interim Legal Counsel bij DPA Professionals krijg je te maken met de meest uiteenlopende opdrachten binnen de top van het Nederlandse bedrijfsleven. De kennis die je hebt opgedaan tijdens jouw studie, breng je hier dus meteen in de praktijk. Van corporate housekeeping en internationaal contractenrecht tot uitdagende financieelrechtelijke vraagstukken; jij krijgt van ons de vrijheid en het vertrouwen om iedere opdracht tot een succes te maken. Leergierig en gemotiveerd als je bent, ga je aan de slag met je eigen ontwikkeling door:

 

 • het opdoen van juridische praktijkervaring binnen verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld het ondernemingsrecht, commercial contactring, het informatierecht en het financieel recht;
 • kennis te maken met verschillende bedrijfsculturen;
 • in korte tijd ontzettend veel te leren door middel van inhoudelijk uitdagende opdrachten en diverse opleidingsmogelijkheden, zoals de Beroepsopleiding Bedrijfsjurist.

Bij ons krijg je de begeleiding die je verdient. Samen met onze Field Manager kijk je hoe jij jouw carrière het beste richting kunt geven. Bovendien krijg je de mogelijkheid om ervaring op te doen bij bedrijven waar je zelf als startende jurist niet snel aan de slag kunt gaan. Hierdoor kun je in korte tijd een enorm steile leercurve doormaken. Veel juristen die bij DPA Professionals starten in de rol van Junior Interim Legal Counsel stromen binnen drie jaar door naar onze medior positie, waar vanuit je bijvoorbeeld een opleiding aan de Grotius Academie kunt volgen. Benieuwd naar de ervaring van één van onze Junior Interim Legal Counsels? Lees hier de ervaring van Danny Aarts.

Jouw profiel

Als Junior Interim Legal Counsel wil je overal altijd het fijne van weten. Dat waarderen wij. Jij wacht niet tot de informatie naar jou toe komt, maar gaat er zelf proactief achteraan. Bovendien ben je goed in staat om zelfstandig te werken. Een praktische instelling: dat is jouw kracht! Ook heb jij:

 • Een masterstudie rechten afgerond in de richting Ondernemingsrecht, Informatierecht of Financieel Recht (danwel in aanverwante rechtsgebieden);
 • Zo’n 0.5 tot 3 jaar stage- of werkervaring, opgedaan:
 1. Op het gebied van (internationaal) contractenrecht, ondernemingsrecht, IT, Privacy, M&A of Banking & Finance;
 2. In het bedrijfsleven, de trustsector of binnen de top van de Nederlandse Advocatuur;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • Geen probleem met reizen. Jouw thuisbasis is de regio randstad of de provincie Noord-Brabant, maar niet al onze opdrachtgevers zitten in de omgeving. Wij maken het je wel altijd zo gemakkelijk mogelijk; hotelovernachtingen en thuiswerken behoren tot de mogelijkheden.

Heb jij nog geen relevante stage- en/of werkervaring opgedaan, maar zou je wel graag kennis willen maken met het bedrijfsleven? Meld je dan vrijblijvend aan voor onze Talentpool Junior Juristen.

Wat je van ons kunt verwachten

Naast enorm veel kennis, persoonlijke aandacht en uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven krijg je van ons ook:

 • uitstekende doorgroeimogelijkheden, binnen DPA of bij één van onze opdrachtgevers;
 • een marktconform startsalaris;
 • een aantrekkelijke bonusregeling op basis van declarabele uren;
 • een individueel opleidingsbudget en een lidmaatschap bij het Nederlands Genootschap voor Bedrijfsjuristen;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen;
 • een groot netwerk van gedreven juridische professionals;
 • een leaseauto of een NS Business Card;
 • een werkgever die vitaliteit en gezelligheid stimuleert en faciliteert; 
 • een contract voor 40 uur per week;
 • een goede ‘work-life balance’;
 • een pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen.

Je werkomgeving

DPA Group is beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam en richt zich op de vakgebieden Banking & Insurance, Engineering & Consultancy, Finance & Control, International, IT, Legal, Marketing, Public en Supply chain & Procurement.

Zodra jij bij ons komt werken, maak je deel uit van een krachtig, landelijk netwerk van 1.600 deskundige professionals. Zij zetten stuk voor stuk hun expertise in bij meer dan 500 toonaangevende bedrijven en non-profitorganisaties. Hierbij kun je denken aan multinationals en grootbanken, maar bijvoorbeeld ook aan ‘startups’ die de fase richting ‘scale up’ doormaken. Kennis en persoonlijke ontwikkeling staan voor onze medewerkers centraal. Daarom investeren we continu in het ontwikkelen van competenties en het uitbreiden en verfrissen van vakinhoudelijke kennis. Dit doen wij door het aanbieden van persoonlijke coaching, inhoudelijke opleidingen, trainingen en workshops via de DPA Academy.

Binnen het cluster Legal werken wij met gedreven (junior, medior en senior) juristen, fiscalisten en privacy professionals. De sfeer bij ons is informeel, maar professioneel wanneer het om jouw carrière gaat. Buiten werktijd organiseren we leuke evenementen om elkaar beter te leren kennen. Een inspirerende werkomgeving en een goede work-life balance vinden wij dan ook erg belangrijk.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist, Legal Counsel