(Junior) Legal Counsel

Kijk jij uit naar een vliegende start van je carrière? Lijkt het je leuk om als allround Legal Counsel bij een jong en dynamisch HR-software bedrijf aan de slag te gaan? Durf je het bovendien aan om een uitdaging aan te gaan en een grote diversiteit aan juridische aangelegenheden binnen een klein en ambitieus legal team op te pakken? Dan is Raet B.V. op zoek naar jou!

Wat je gaat doen

Als (Junior) Legal Counsel bij Raet word je onderdeel van het professionele legal team van Raet in Amersfoort. Je vervult een zeer brede en veelzijdige functie waarbij je dicht op de business staat. Je schakelt direct met de General Counsel en hebt veelvuldig contact met collega’s van andere afdelingen, zoals sales en compliance. Binnen je dagelijkse werkzaamheden zul je je o.a. focussen op het geven van juridisch advies aan collega’s en het onderhandelen met klanten op het gebied van het algemene contractenrecht, aanbestedingsrecht en privacy. Je krijgt de kans om een steile leercurve door te maken en het is dan ook de bedoeling dat je binnen een mum van tijd als volwaardige, proactieve sparringpartner meedraait in de algemene juridische praktijk van de organisatie.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van allerhande commerciële (IT)-contracten;
  • Het bieden van begeleiding bij (Europese) aanbestedingstrajecten;
  • Het geven van juridisch advies aan collega’s en het overeenkomen van verwerkersovereenkomsten met klanten in het kader van de nieuwste privacy wetgeving (GDPR).

Jouw profiel

Je bent een enthousiaste jurist met een proactieve instelling die snel leert en stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent commercieel, oplossingsgericht, nauwkeurig, hebt gevoel voor verantwoordelijkheid en hebt/bent bovendien:

  • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
  • 0-1 jaar relevante werkervaring en/of stages;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • 40 uur per week beschikbaar.

Wat je van ons kunt verwachten

Als (Junior) Legal Counsel bij Raet krijg je goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je van het begin af aan de kans om zowel op persoonlijk- als op zakelijk vlak te groeien. Bovendien kom je te werken binnen een vlotte, moderne organisatie waarbij je 1 à 2 dagen per week de mogelijkheid krijgt om te werken vanuit de Amsterdamse vestiging van Raet.

Je werkomgeving

Raet is een organisatie die zich bezig houdt met het ontwikkelen en implementeren van HR-software. Inmiddels heeft Raet decennia ervaring op het gebied van HR en IT en er wordt dan ook diepgaande kennis over moderne technologie, wet- en regelgeving en HR-processen binnen verschillende branches geboden.

Momenteel heeft Raet in Nederland 4 vestigingen. Daarnaast hebben zij kantoren in Europa en Latijns Amerika. In totaal werken er circa 1000 werknemers bij Raet en maken er elke dag 1,7 miljoen mensen gebruik van hun software om HR-zaken te regelen. Het legal team van Raet bestaat momenteel uit een Legal Counsel, een Vendor Contract Manager en een General Counsel die ernaar uitkijken een nieuwe collega met gevoel voor humor in hun team te verwelkomen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: ICT/Communicatie/Media, Juridisch, Jurist, Legal Counsel