Juridisch Beleidsmedewerker Onderwijs

Hou je van korte lijnen en wil je meewerken aan het beleid van een van de grootste Universiteiten in Nederland? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat je gaat doen

Als Juridisch Beleidsmedewerker Onderwijs ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid met betrekking tot onderwijs, financiering en wet- en regelgeving. Je behandelt beleidsvraagstukken, onder meer op het gebied van Publiek-Private Samenwerking en bekostiging. Er wordt hierbij getoetst of het beleid voldoet aan de juridische regelgeving en je adviseert hierover het College van Bestuur, het Universitair Managementteam en de faculteiten. Bij beleidsontwikkeling en advisering hou je rekening met interne en externe ontwikkelingen en weeg je de verschillende belangen en aspecten tegen elkaar af. Daarnaast participeer je in projecten die alle vestigingen van de Open Universiteit betreffen. Binnen de Bestuursdienst van de Open Universiteit ben je de enige jurist die direct rapporteert aan het bestuur.

Jouw profiel

Je bent een flexibele jurist met goede analytische en sociale vaardigheden. Daarnaast herken je jezelf in het onderstaande profiel:

  • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
  • Aantoonbare kennis van de wet- en regelgeving in het hoger onderwijs;
  • Ervaring in het ontwikkelen van strategisch beleid;
  • Hands-on mentaliteit;
  • Stressbestendig en resultaatgericht;
  • Teamplayer.

Wat je van ons kunt verwachten

  • Korte lijnen met de directie;
  • Een uitdagende omgeving met veel ruimte voor initiatief;
  • Een marktconform salaris;
  • Flexibele werktijden.

Je werkomgeving

De Open Univeristeit is DE deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten kunnen kiezen uit 7 vakgebieden (cultuurwetenschappen, informatica en informatiekunde, managementwetenschappen, natuurwetenschappen, onderwijswetenschappen, psychologie en rechtswetenschappen). De Open Universiteit heeft in totaal 21 vestigingen waarvan 15 in Nederland en 6 in Belgie. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen. Er studeren op dit moment ruim 15.000 studenten bij de Open Universiteit en er werken ruim 600 medewerkers.

Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studieproces van studenten. De nieuwste technologiën en onderwijskundige inzichten worden toegepast. Nationaal- en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van Hoger Onderwijs.

In de Nationale Studenten Enquite (de NSE), de Keuzegids Universiteiten en de Keuzegids Masters scoort de Open Universiteit al jaren een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse Universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Juridisch, Jurist