Jurist Jeugd & Wmo

Jurist Jeugd 
Heb jij juridische kennis van en ervaring met de Jeugdwet? Ben je analytisch sterk? Weet je wat er speelt bij gemeenten en waar gemeenteambtenaren in hun dagelijkse praktijk tegen aan lopen? Ben je in staat gemeenten over de Jeugdwet te adviseren? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Over ons 
Wij adviseren gemeenten in Nederland over onder andere het sociaal domein. Opinies, nieuws en toegepaste juridische kennisproducten worden toegankelijk gemaakt in de vorm van online kennisbanken, nieuwsbrieven, websites, boeken, trainingen en opleidingen. 
De Vakredactie, waar je als Jurist Jeugd komt te werken, is de grootste afdeling binnen Schulinck. Hier werken ongeveer 25 collega’s die allemaal inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor hun eigen discipline. Naast Jeugd werken wij aan: Wmo, Participatiewet, Schuldhulpverlening en Omgevingsrecht.

Wat ga je doen?
De gemeenten kunnen bij jou terecht voor de Jeugdwet, want dit is jouw specialisatie. 

  • Als Redacteur van content schrijf je juridische teksten die gemeenten kunnen gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden;
  • Je bent in staat juridische vraagstukken van gemeenten op het gebied van de Jeugdwet (en aanverwante regelgeving) correct te beantwoorden en gemeenten te adviseren;
  • Je signaleert relevante ontwikkelingen rondom de Jeudgwet en vertaalt deze naar praktijkgerichte informatie voor onze klanten (denk aan wetswijzigingen, jurisprudentie, et cetera);
  • Je bent bereid in voorkomende gevallen les te geven/trainingen te verzorgen en op te treden in bezwaar- en beroepsprocedures.


Wie ben jij? 
Vanwege jouw redactionele vaardigheden ben je in staat jouw kennis helder en voor een breed publiek in begrijpelijke taal neer te zetten. Dat wil zeggen, je schrijft gemakkelijk en to the point. Vanzelfsprekend ben je geïnteresseerd in de laatste wetsontwikkelingen, ben je nauwkeurig bent en kun je snel structuur aanbrengen in (grote hoeveelheden) juridische informatie. Je bent klantgericht en proactief, zo kom je met nieuwe ideeën en innovatievoorstellen.

  • Onze sterke voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een HBO- of WO-diploma Nederlands recht of een vergelijkbare opleiding. Heb je een diploma richting bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening? Schroom dan niet om ook te solliciteren!
  • Kennis van en ervaring met de Jeugdwet is een eis.


Wat bieden wij?
Wij zijn een snelgroeiende, beursgenoteerde en financieel gezonde organisatie. Je maakt onderdeel uit van een gedreven team van collega’s en bent onderdeel van de Segmenten divisie. Voor meer informatie over deze divisie en Wolters Kluwer, check onze website: https://www.wolterskluwer.nl/werkenbij/ontmoet-ons/segmenten?departmentFa=10431

Naast een goed salaris bieden wij jou:
Een 32- tot 36-urige werkweek, een interessante winstdelingsregeling, een laptop van de zaak, een mooie bijdrage aan je pensioen (als werkgever leggen wij 2/3 in), goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei (zowel in Nederland als in het buitenland) en een baan met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast organiseren wij een jaarlijkse sportdag, een knallend eindejaarsfeest, krijg je bij ons gratis fruit en vooral veel werkplezier met leuke en professionele collega’s! Wij zijn er trots op om voor het vierde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland. Ben je nieuwsgierig waarom? Wij gaan graag met je in gesprek om je hier meer over te vertellen!

De standplaats voor deze functie is Venlo en daarnaast bieden wij mogelijkheden tot thuiswerken aan. Voor vragen over de vacature en het recruitmentproces kun je contact opnemen met Mirjam van Emst, Corporate Recruiter.

Ga jij namens ons het verschil maken voor de gemeenten? Solliciteer dan nu via de 'Solliciteer' button!


Vergelijkbare zoekopdrachten: ICT/Communicatie/Media, Jurist